Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10298911 www.bgdnes.bg

Воложанина наследява Тасева в художествената гимнастика

Татяна Воложанина е наследничката на Катрин Тасева в националния отбор по художествена гимнастика. Тя ще е втората ни състезателка в индивидуалната надпревара на световното първенство освен Боряна Калейн. Световното в Страната на изгряващото слънце е в края на месеца.
Както е известно, Тасева сложи край на професионалната си кариера след олимпийските игри в Токио. Там тя изпълни голямата си мечта да участва на най-големия спортен форум. Катрин вече се насочи към треньорството, като подготвя гимнастичките от националния отбор девойки.
За Воложанина участието в Япония ще е първото световно първенство при жените. Тя и Калейн участваха на турнира "Чалъндж къп" в румънския град Клуж Напока. Боряна спечели всичките пет златни медала - многобой и на четирите уреда. Татяна завърши пета в многобоя. Тя се класира пета на обръч и бухалки, шеста на лента и осма на топка.
"Таня допусна грешки. Предстои ни много работа с нея, за да увеличим оценката на изпълнение", обяви президентът на федерацията Илиана Раева след многобоя.
Само със златни медали се завръща и ансамбълът ни след турнира от сериите Гран при в Марбея, Испания. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова и Лаура Траатс станаха първи в многобоя и на финалите на отделните уреди.
Олимпийските шампионки показаха усложнените си съчетания за световното първенство в Япония в края на месеца. Те получиха две поредни рекордни оценки за композицията си с пет топки. Съдийките вдигнаха върховите 50,650 на възпитаничките на Весела Димитрова в многобоя. Ден по-късно оценката беше още по-висока - 51,600 точки.





Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама