Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10315584 www.bgdnes.bg

Стойчо Стоев, треньорът който проби в Лига Европа: Немощна атака мъчи "Лудогорец"

"Лудогорец" изпитва немощ в атака. При загубата от "Брага" с 0:1 не можа да намери верния ритъм на игра, с който преди години се превърна в сензацията на Лига Европа." Това заяви за "България Днес" треньорът Стойчо Стоев, който направи зебележителен пробив с "орлите" в този турнир през сезон 2013/2014. Тогава "Лудогорец" записа победи над отборите на "Слован" (Братислава), "Партизан" (Белград), ПСВ (Айндховен), "Динамо" (Загреб), "Черноморец" (Одеса) и "Лацио", достигайки до 1/8 финал в надпреварата.

В двубоя срещу "Брага" на "Хювефарма Арена" в четвъртък вечер шампионът на България не можа да създаде нито едно голово положение пред вратата на съперника. А и не се виждаше по какъв начин отборът, воден от Станислав Генчев, може да стигне до попадение. "Явно е, че основните проблеми на "Лудогорец" са в атака - коментира Стойчо Стоев. - В защита тимът се справя по-добре, поне в мача срещу "Брага" беше така. При тази ситуация в групата е трудно да се мисли за класиране напред в Лига Европа. Но докато има и минамален шанс за това, възможността трябва да се преследва. Добре е, че регламентът дава възможност на третия в крайното класиране да премине в турнира Лига на конференците."

Треньорът на българския отбор Станислав Генчев призна проблемите в играта на тима.

"Противникът започна точно както очаквахме, но ранният гол обърка плановете ни - коментира Генчев. - Попадението на "Брага" ни затрудни и не намерихме път към тяхната врата. Не създадохме достатъчно опасности, трябва да сме по-креативни и агресивни. Гоним победата във всеки мач и накрая ще видим къде ще сме в класирането."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама