Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10316878 www.bgdnes.bg

Писателят Калин Терзийски: Хванахте ме! Ще пиша за Бергендорф!

Жана премина през COVID, а аз още не съм боледувал

"Ех, хванахте ме! Това беше изненада за хората, тайна един вид. Издателят ми ме помоли да не казвам нищо на никого, обаче като сте ме щракнали с Жана Бергендорф, няма как да се измъкна. Да, ще пиша книга за нейния бурен и динамичен живот. Изключително интересна личност е Жана."

Това сподели пред "България Днес" писателят Калин Терзийски на въпрос какво прави с Жана Бергендорф по улиците на София, хванат ненадейно от топфотографите на вестника.

Реклама

"Ами това, което тя има да разкаже на хората, може много да им помогне да преживеят трудни периоди. Като на филмова лента Жана изживява неща, които на някои не им се случват и за цял живот", смее се Калин.

Самият той е доктор, психиатър, завършил медицина с 5,80, както сам се определи "отличник" и има съмнения относно ваксинациите и изграждането на имунитет от тях.

"С Жана преди дни, когато се видяхме, се прегръщахме братски, а ден след това тя ми се обади, че има коронавирус. Аз на ден се срещам със страшно много хора и още не съм се разболял. Искам да кажа, че съм биотехнолог, разбирам от генно инженерство, от микробиология и химия достатъчно много, дори съм връстник със създателите на ваксината "Бионтех", и те са биотехнолози като мен", каза Терзийски. Той поддържа и тезата, че в активен период на вируса не е добре да се слагат ваксини, тъй като това може да доведе до много мутации.

"Имунитетът на всеки човек е различен. И тези с високите антитела, то не се знае как ще реагират, ако се ваксинират безсмислено, може да се случи атомна буря в телата им", казва Терзийски, но е категоричен, че не е против ваксинацията и че хората трябва да спазват противоепидемичните мерки.

"Да не си играем обаче само за да спечелят някои компании със сериозната част и действието на телата ни. Защото в момента фирмите, които се занимават с ваксини, могат да си купят около 5000 "Айнщайна" и да ги накарат да говорят каквото трябва само за да се продават продуктите им. Не разбирам защо само едната дума се чува - на хората, които искат да се ваксинират, а другите дето не искаме веднага ни заклеймяват като антиваксъри, простаци и т.н.", казва Калин Терзийски и подчертава: "Но въпреки това аз съм за свободния избор. Всеки сам решава за себе си как да живее. Свободата винаги е била по-важна и от сигурността в живота, и от охранения тумбак, и от всичко", смята Терзийски.

Реклама