Реклама
https://m.bgdnes.bg/video/article/10324547 www.bgdnes.bg

Проверяват дали Денис Теофиков е вземал дрога, преди да се самоубие

Приятелката му Алекса написа в инстаграм, че споделил, че го обхващат мрачни мисли

Експертиза трябва да покаже дали Денис Теофиков е бил под въздействието на наркотици, когато в нощта срещу неделя се самоуби в София, съобщават източници, близки до разследването.

Реклама

Изследването трябва да бъде готово в следващите 2 седмици. Това е една от основните версии, по които полицаи работят за самоубийството на 21-годишния певец. Една от причините за проверката е, че в последните месеци той променил поведението си. Затова се предполага, че причината може и да са наркотици. Малки количества дрога са открити и в апартамента, от чиято тераса скочил Теофиков.

От МВР неофициално потвърдиха, че става дума за самоубийство, като обясниха, че по трупа няма следи от насилие. Затова и Софийската районна прокуратура е завела досъдебно производство за склоняване към самоубийство. Това е практика и се прави всеки път, когато някой отнеме живота си.

Младежът скочи от седмия етаж на сграда в София в нощта срещу неделя. Той бил в дома на приятелката си Алекса. Според запознати младежът отишъл там малко преди това. Една от версиите е, че отношенията между двамата били на приливи и отливи и Денис искал да се сдобрят, но след конфликта решил да скочи и сложи край на живота си. По първоначални данни инцидентът е станал в района на Царско село. Други обаче твърдят, че става дума за объркване и сградата е в "Цариградски комплекс", който се намира в кв. "Дружба".

След смъртта на Денис мнозиха пуснаха съболезнования. Сред тях бе и приятелката му Алекса. "Как не ви е срам??? Как няма грам доброта във вашите сърца? Преди три дни сподели, че не е добре и че го обземат мрачни мисли. Всичките негови близки бяхме до него и не го оставихме и за секунда! Всеки един от нас се бореше да му помогне и правехме всичко, което беше по силите ни! Не съдете хората, без да ги познавате и да знаете цялата истина! Обичахме го и ще го обичаме до края!", написа тя в инстаграм.

Звездата на Теофиков изгря през 2014 година. Тогава той, едва на 13 години, участва в третия сезон на риалитито "България търси талант" по Би Ти Ви. Още след първия си кастинг прави впечатление, че е силно критичен към себе си и въпреки че минава напред не е доволен от тонове, които е объркал. Есил Дюран обаче е много впечатлена от ученика. "Ти притежаваш всички качества да станеш голяма българска звезда", казва му тя. Денис отпада в третия кръг след зрителски вот.

Всъщност музиката му е в кръвта. Баща му е джаз китаристът Атешкан Теофилов. Майка му Венера пък е певица.

Реклама
Реклама
Реклама