Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10385095 www.bgdnes.bg

Доживот за убиеца на Камелия искат роднините

Старт на делото срещу насилника от Тетевен

Агресивният Александър Александров размазва черепа на бившата си приятелка

Стартира делото срещу Александър Александров, който уби майката на детето си по брутален начин. Жестокото деяние се случи на 4 март тази година в град Тетевен. Първото заседание е насрочено за 9 декември тази година.

"Ще искаме най-тежкото възможно наказание - доживотен затвор без право на замяна", това сподели сестрата на убитата Камелия - Силвия Върджийска. Каква присъда ще поиска Окръжната прокуратура, ще се разбере по време на делото. "Ще изчакаме да видим какви са доказателствата и обстоятелствата около престъплението, преди да решим каква присъда ще поискаме", това каза за вестника окръжният прокурор в Ловеч Кирил Петров.

Реклама

Силвия Варджийска разказа пред "България Днес", че майка й ще представлява едно от децата на жертвата заради факта, че е момиченце на 10 годинки. "Малката няма да присъства на делото", добави Силвия.

Връзката между Александър и Камелия, завършила с фатален край, започва през 2011 г. Първите две години са като приказка. Александър е грижовен, тих и отговорен. Ражда им се дъщеричка. Постепенно нещата се променят. Мъжът става агресивен и започва да посяга на Камелия.

Следващите осем години са кошмар. Връзката на Александър и Камелия е изпълнена със скандални сцени, насилие и постоянни пиянски разпри в присъствието на дъщеричката им. След работа и няколко чашки Александър често посяга на половината си.

Минават шест години, преди Камелия да тегли чертата на този кошмар. Тя изпраща безброй жалби срещу насилието, оказвано срещу нея от злия съпруг, но сериозни последствия няма. Ченгетата задържат няколко пъти Александър, но това не дава резултати.

През 2019 г., когато един ден Александър я пребива жестоко пред очите на момиченцето, изтерзаната жена бяга при майка си, но без дъщеря си. Детето остава при агресивния си баща. Побойникът държи момиченцето два дни, без да дава на никого да го види. Накрая Камелия с помощта на семейството си успява да прибере невръстната си дъщеря и двете заживяват при майка й.

Цялото семейство живее в ужас, дори и малкото момиче "изпитва страх от баща си", споделя пред "България Днес" източник, поискал анонимност.

Реклама

Александър започва да дебне и причаква бившата си, преследва и заплашва Камелия даже докато е с дъщеря им. Семейството престава да излиза, забраняват на момиченцето да си играе с приятели, което й се отразява зле.

Докато Камелия живее с майка си, тя успява да се опази, но не за дълго. Александър я прилъгва да отиде до дома му по неясни до момента причини. Това се оказва фатално.

Подмамената жена влиза в апартамента на насилника и повече не излиза. Александър пребива жестоко Камелия, чупи й черепа и тя изпада в кома. Един от хирурзите, опитали се да спасят пострадалата в плевенска болница, където е откарана в кома, казва: "Мозъкът й беше на пихтия, нямаше какво да направим".

Ченгетата задържат Александър още същия ден и оттогава мъжът е в следствения арест в Ловеч. Окръжната прокуратура внесе обвинителния акт срещу Александър за убийство при условията на домашно насилие, извършено по особено жесток начин. Стартът на делото е на 9 декември т.г., когато ще се разбере дали семейството на жертвата Камелия ще се присъедини като частни обвинители към прокуратурата в предстоящото тежко дело.

 Криминално досие

Александър е осъждан три пъти за хулиганство. Камелия е подавала безброй жалби срещу алкохолизирания насилник, но ораните на реда го задържат само един път и никога няма последствие. Накрая Камелия намери смъртта си именно от него.

Реклама
Реклама
Реклама