Звездата от "Братя" Алекс Иванов: Учих се от Васил Илиев да играя мафиот

Приятел
Автор: Симеон Демирев

Звездата от "Братя" Алекс Иванов: Учих се от Васил Илиев да играя мафиот

Мария Бакалова не отвори пътя на българските актьори към Холивуд, а само своя

Кой е той?

Алекс Иванов е новата звезда от телевизионния екран. Актьорът играе мафиотския бос Александър Акарди-Сандо в хитовия сериал "Братя". Иванов е на 28 години. Учи в НАТФИЗ.

- Алекс, от екоактивиста Мартин в "Ол инклузив" се превърнахте в мафиот в "Братя". Как попаднахте в сериала?

- Като всеки един актьор се явих на кастинг. Изпратиха ми сценария няколко седмици преди него. Ставаше дума за главен герой. Подготвих се, но нищо по-сериозно от това. Продължих да репетирам паралелно и в НАТФИЗ. Месец и нещо след това ми се обадиха и ми казаха, че съм одобрен. Ролята изискваше по-сериозна подготовка. Не само актьорска, а и физическа подготовка. А нямах време. Героят ми изгрява на сцената с бой. Трябваше да се репетира. Да науча тънкостите на ММА. Не съм тренирал този спорт никога. За месец и половина трябваше да усвоя основите на ММА. Нещата се получиха супер. Хореографията бе чудесна, а накрая голяма част от нея бе изрязана.

- Преди да попаднете в "Братя", следили ли сте сериала?

- Ами, да. Засичал съм го. Знаех за него. Беше ми интересно, защото, когато снимахме втория сезон на "Ол инклузив", те се готвеха за "Братя". Говореха, че е грандиозно. Но не съм го гледал сериозно.

- А сега гледате ли сериала?

- Следя го заради себе си. Искам да си открия грешки, които ме дразнят. Искам да видя накъде вървим, какво можем да подобрим. Само от образователна гледна точка. Не го гледам, за да се кефя на себе си, че ме дават по телевизията. Получавам градивна критика от семейство, приятели и колеги.

- В коя роля се чувствате повече в свои води - на Мартин от комедийния сериал или на Сандо от "Братя"?

- Двете роли са коренно различни като персонажи. Сандо е доста по-интересен персонаж. Той е загадъчен и противоречив. А Мартин има собствена кауза и си я следва. Ако трябва да избирам кой жанр ми харесва повече - това е криминалният. Противоречиви персонажи ми харесват повече, влече ме тъмнината. Както Разколников в "Престъпление и наказание" на Достоевски той прави нещо много лошо, но смята, че прави добро. Образът на Сандо ми е по-интересен като роля.

- Как успяхте да изградите образа на мафиота Александър Акарди? Чели ли сте за мутрите в България?

- Да, подготвих се добре за ролята. Гледах и четях много интервюта на Васил Илиев. Направих го от чисто образователна гледна точка. Той ми е най-симпатичен от цялата тази плеяда мафиоти. За разлика от Васил Илиев, моят герой Сандо е предател. Исках да науча повече за този подземен свят. Ние живеем в една представа какъв е той. Мислим, че че мутрата тегавее, но не е така. Нещата се случват доста по-просто, отколкото ги представят във филмите. Исках да разбера техния речник, думи, метафори, които използват, за да ги добавя към образа на Сандо. Проучих Георги Илиев и Иво Карамански също, но те са по-друг типаж от Васил.

- Колко по-популярен се чувствате след успеха в "Братя"? Как ви влияе известността?

- Хората ме спират, поздравят ме. Разменяме по няколко приказки. Известността не ми влияе, така съм възпитан. Ако бях полицай, нямаше да е така. Но съм актьор. Върша си работата, само че ме дават по телевизията. Разбира се, става ти готино, че трудът ти не е отишъл на празно. Все пак нашата професия е малко неблагодарна в България. Не се превъзнасям. Много хора ми пишат, опитвам се да отговоря на всички. Няма стена между фенове и мен - дистанцията съм я скъсил. България е малка държава, малък пазар, че да имаме претенции за нещо. А и аз не съм звезда от ранга на Брад Пит. И да стана такава, пак ще помагам на хората. Ще нося кашони, ще участвам в благотворителни инициативи. Използвам популярността си, за да дам правилен за мен пример. И го правя.

- А за ваксина срещу COVID-19 бихте ли дали пример?

- Не знам, честно казано. Не бих се наел с тази отговорност, тъй като аз още се колебая. Не бих казал на хората, без да съм изпитал нещо на собствен гръб.

- Партнирате си с Владо Михайлов, Йоанна Темелкова, Стойо Мирков и други. От кого получавате най-много съвети? И за какво?

- С Владо и Стойо най-много сме си говорили за неща от кухнята. И двамата помагат много, тъй като съм доста по-млад от тях. Естествено, Владо много пъти ми е подавал някои неща. С Йоанна съм имал само една сцена, за съжаление.

- При първото ви кандидатстване в НАТФИЗ претърпявате неуспех - не ви приемат. Колко повече ви мотивира първоначалния отказ?

- За един 18-годишен младеж това е сериозен удар под кръста по простата причина, че късането ми не беше окей, но това е друга тема. Казах си - край, махам се от България, и заминах за Гърция. Провалите ме мотивират. Това е целта им. Провалът не е нещо трагично, крайно неизбежно. А напротив - това е урок. Важен при това. Колкото повече се проваля човек, толкова повече успява. Томас Едисън знае 25 000 начина да се провали, но един начин да направи крушка. Бях много мотивиран преди второто ми явяване в академията. Без колегите от "Ол инклузив" това нямаше да се случи. Те и семейството ми ме подкрепиха достатъчно.

- Завършили сте журналистика. Дори сте работили като репортер. Това ли бе голямата ви мечта и защо не продължихте в тази сфера?

- Не, не е било това голямата ми мечта. Това беше компромисен вариант. Тренирах усилено футбол, но контузия ме извади от спорта. Затова реших, че чрез журналистиката ще бъда най-близо до спорта. Но като започнах да уча, се разочаровах. И така приключих с нея.

- Наскоро минаха третите избори в рамките на една година. Смятате ли, че нещо ще се промени след поредния вот?

- Имам свои изградени възгледи, защото не искам да коментирам политика. Не вярвам на думи. Искам да видя действия. Това, което досега виждам, са едни обещания, но... нищо след това. Кирил Петков и Асен Василев изглеждат интелигентни хора, които искат да променят нещата. Но и на тях не вярвам. Вярвам все пак, че чудото ще се случи и някой ден ситуацията в България ще се оправи.

- Най-вече България да се покаже на филмовата карта. Да сме част от големите интернационални платформи като HBO. Така ще има повече работа за актьорите. Имаме страшно талантливи кадри, които си тръгват заради самата среда. Не знам колко Мария Бакалова е отворила пътя на нас към голямото кино. Може би е отворила своя път, но не и на останалите българи. Виждал съм Мария Бакалова няколко пъти. Но нямам честта да я познавам.

Инна Симеонова погреба мъжа си

Инна Симеонова погреба мъжа си

Говорителката от близкото минало Инна Симеонова погреба съпруга си - бизнесменът Красимир Кръстев. Двамата имат брак над 30 години и две пораснали дъщери - Красина и Инес. Едната е шампионка по конна езда. Инна и Красимир държат конната база в Божурище. Макар че е завършила НАТФИЗ, говорителката няма намерение да се връща на сцената

Звезди зад решетките

Звезди зад решетките

Наркотици, сутеньорство и измами пращат певци, спортисти и бизнесмени на топло Андре Токев е поредната известна личност, която се оказва зад решетките Известни българи усетиха дългата ръка на закона и осъмнаха зад решетките. Марихуана, каране след няколко чашки алкохол, сутеньорство, кокаин - това са някои от причините, вкарали известни спортисти

Лияна оцеля в пожар

Лияна оцеля в пожар

Съседи спасяват спящата певица от огъня в дома й "Разминахме се с нещо страшно!" С тези думи фолкпевицата Лияна сподели, че през изминалия уикенд тя и семейството й са преминали през сериозна опасност. Домът на Лияна в София се оказа обгърнат от пламъци. "Благодаря от цялото си сърце и на хората, подали сигнал за пожара

Затворници чакат Андре Токев да им готви

Затворници чакат Андре Токев да им готви

Готвачът ще лежи в общежитие, може да излезе предсрочно още през юни За пържени картофи, бутчета и риба със зеленчуци отсега се облизват зад решетките Вкусна мусака, сочна риба със зеленчуци, хрупкави пържени картофи, апетитни пилешки бутчета, ароматна наденица с гарнитура и макарони, в които най-сетне да има истинско и качествено сирене

Жената на Рамос фалира

Жената на Рамос фалира

Пилар Рубио и Серхио Рамос са една от най-успешните двойки в Испания. Тя е с дълга кариера в телевизията и модата, а той във футбола. Но се оказа, че не всичко за футболната половинка е само в розово. Тя претърпя нов неуспех в бизнеса. Рубио ликвидира най-старата компания, която имаше на свое име. Тя носи името Acero Azul Producciones SL

Китаристът на "Остава" Георги Георгиев: Тенисът ме лекува, селото - вдъхновява!

Китаристът на "Остава" Георги Георгиев: Тенисът ме лекува, селото - вдъхновява!

Създадох музика за над 20 постановки, Елин Рахнев ме запали  КОЙ Е ТОЙ Китаристът и композитор Георги Георгиев е неизменна част от 30-годишната история на група "Остава", чийто юбилей тази година бандата ще отпразнува с нов албум и национално турне. Как се създава музика три десетилетия за музикалната и театралната сцена

Актуално

Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, се готви за сватба

Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, се готви за сватба

Внучката на Симеон Сакскобургготски - певицата Мафалда, се готви за скорошна сватба, пише histoiresroyales.fr., цитиран от БТА. Според ексклузивна публикация в испанското списание "Ола" Мафалда ще се омъжи за дългогодишния си приятел Марк Абуслейман през май. Певицата е първата от 11-те внуци на Симеон Сакскобургготски, която минава под венчило

Гей афера тресе Сърбия

Гей афера тресе Сърбия

Гей афера в сръбския футбол тресе обществеността в западната ни съседка. Става въпрос за двама играчи, които са бисексуални, съобщава "Курир". И двамата крият като крак на змия склонността си към един и същи пол, а за параван служи фактът, че се представят публично като примерни, семейни хора. Но това не е всичко

Стефан Мавродиев си пазарува сам

Стефан Мавродиев си пазарува сам

Може да си супер звезда на театралната сцена и в киното, но когато живееш в България, това не значи кой знае какво. Доказва го актьорът Стефан Мавродиев, който сам си пазарува каквото му е необходимо и си носи торбите. Ако беше в Америка, щеше да има поне двама помощници. Снимки: България

Сталоун с кон вкъщи

Сталоун с кон вкъщи

Има ли нещо по-затоплящо сърцето от животните, пита реторично в инстаграм звездата Силвестър Сталоун. "Така че вижте кой дойде в къщата за закуска! #Андалуски кон". През 2018 година Слай е яздил кон на Витоша. „Идва конникът – див и свободен“, написа тогава Слай в инстаграм, където качи снимка от България. На нея той язди кон в полите на Витоша

Легендата Петър Попангелов: Алберт Попов да "натиска" в слалома

Легендата Петър Попангелов: Алберт Попов да "натиска" в слалома

Шестото място в слалома на олимпиадата в Пекин не е невъзможна мечта за най-добрия ни алпиец Алберт Попов. Мнението си пред "България Днес" казва легендата на родните ски Петър Попангелов, който има две шести места на игрите в Лейк Плесид през 1980 г. и в Сараево през 1984 г. точно в най-техничната дисциплина

Не пропускай

Гуардиола следи под лупа Филип Кръстев на "Герена"

Гуардиола следи под лупа Филип Кръстев на "Герена"

Халфът Филип Кръстев ще излезе евтино на "Левски". Един от най-талантливите български футболисти реално ще играе без пари на "Герена" до 1 юли. Играчът идва под наем при "сините". Договорът му ще за 6+6 месеца. Чак след изтичането на половин година "Левски" ще поемат част от месечното му възнаграждение и бонусите

12 399 са новозаразените с COVID, 28.19% от тестваните

12 399 са новозаразените с COVID, 28.19% от тестваните

12 399 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас за изминалите 24 часа. Това е с 1350 случая повече от вчера, сочат данните на Единния информационен портал. За последното денонощие са направени общо 43 981 теста. Това означава, че новите случаи са 28.19% от тестваните. Починали за денонощието са 73. Общият брой на починалите е 32 869

Асен Василев е с коронавирус, ще работи дистанционно

Асен Василев е с коронавирус, ще работи дистанционно

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев е диагностициран с Ковид-19. Днес той е почувствал неразположение и му е направен PCR тест, който е дал положителен резултат, съобщиха от Министерството на финансите. Министърът ще изпълнява задълженията си дистанционно и ще продължи процеса по подготовката и обсъждането на

Режат заплатата на Роналдо

Режат заплатата на Роналдо

"Манчестър Юнайтед" ще намали заплатата на звездата си Кристиано Роналдо, ако отборът не се класира за участие в Шампионска лига през следващия сезон. Информацията е на "Дейли мейл". В момента петкратният носител на "Златната топка" получава 458 хиляди евро седмично. При провал в битката за Топ 4 възнаграждението му за седем дни ще падне драстично

Съдът: Йоан Матев е бил на местопрестъплението, но може друг да е убил Георги в Борисовата градина

Съдът: Йоан Матев е бил на местопрестъплението, но може друг да е убил Георги в Борисовата градина

Според трима от състава подсъдимият вероятно се е изплашил от гледката на прободен с нож човек и затова е избягал, не били изследвани други маршрути за оттегляне на евентуален друг извършител Подсъдимият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина е бил на местопрестъплението, но няма преки доказателства, че той е намушкал жертвата с нож