Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10428269 www.bgdnes.bg

Борислав Сарафов: Въпросът е дали взривът е бил вътре в автобуса или е от сблъсъка му с мантинелите

До дни ще пристигнат документи и биологичен материал от близките на жертвите от Северна Македония

Ще получим от Северна Македония всички документи за фирмата, за автобуса, както и биологичен материал от близките на жертвите. Това ще се случи до дни", каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов от мястото на инцидента на АМ "Струма". Той е там заедно с главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовевски.  "Съболезнования за жертвите. Дълги години имаме добро взаимодействие с прокуратурата в България и ще работим заедно", каза Йовевски. 

Реклама

Според Борислав Сарафов картината се изяснява с всек иизминал час. Двама от оцелелите пътници вече са дали обяснения за случилото се. Останалите още не са адекватни. Има и очевидци на инцидента, които се разпитват. Ще бъде изготвени комплексни експертизи.

"Въпросът е дали взривът е причинен вътре в автобуса или от сблъсъка му с мантинелите. Четирите автобуси от групата са се движили на разстояние 15-20 минути един от друг", посочи той. 

"От името на главния прокурор Иван Гешев изразявам съчувствие и съболезнования към близките на жертвите. Той е на работно посещение в Хага. Възложи разследването на Националната следствена служба, които са най-опитни в разследването", каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева, която също е на мястото на инцидента. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама