Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10432019 www.bgdnes.bg

Главорезът на "Рома" се точи и на ЦСКА

Закани към ЦСКА-София валят от днешния им противник "Бодьо/Глимт" в турнира Лига на конференциите. Младият голмайстор на норвежкия тим Ерик Ботхайм се точи да наниже много попадения на българския тим като отмъщение. Това установи "България Днес" при проверка на официалния сайт на скандинавския съперник. 21-годишният суперталант е раздразнен, че негов гол бе отменен за спорно нарушение срещу Турицов в последната минута на мача в София, завършил 0:0.
"Ботхайм има допълнително желание за отмъщение преди важната битка срещу ЦСКА. Само с една точка до момента слабите българи няма за какво повече да играят в Европа тази година. Освен за честта си", пишат на клубната страница на "Бодьо".
"Казах на съдията, че е истинска катастрофа, щом може да отмени такъв очевиден гол. Невероятно горчиво решение", побесня след първия мач треньорът на норвежците Киетел Кнутсен, който сега иска да докаже, че отборът му е по-добър от "червените".
Ерик Ботхайм се превърна в главорез за италианския гранд "Рома". Той наниза две от попаденията при историческия успех с 6:1 преди месец. Само през този сезон родената в Осло голова машина заби 19 гола и добави 9 асистенции във всички състезания за "Бодьо". Още 11-годишен Ерик преминава за кратко през школата на "Барселона". Сега нападателят е новата голяма трансферна цел на Жозе Моуриньо точно в "Рома". Португалският специалист иска да го види с екипа на "вълците", но интерес към таланта има и от страна на градския съперник "Лацио". Договорът му изтича през декември догодина и със сигурност "Бодьо" ще опита да измъкне сериозна трансферна сума за него още преди това. Тимът вече продаде Йенс Петер Хауге на "Милан" за 4,8 милиона евро през миналата година и сега ще търси подобна сума и за новата си звезда.
Треньорът на "Бодьо/Глимт" Киетил Кнутсен е голям оптимист преди двубоя с ЦСКА.
"Имаше известни колебания в играта ни, но сега отново се представяме на най-високо ниво. Играем офанзивен футбол с висока преса. С всеки изминал мач вдигаме нивото и очаквам в последната част от сезона да се забавляваме. Трудно някой отбор може да ни победи, ако играем така", убеден е Кнутсен. Двубоят за домакините пропускат контузените Салтенс и Сьорли.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама