Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10434230 www.bgdnes.bg

Изложба в Лондон разказва историята на певицата Ейми Уайнхаус

Музиката, животът и наследството на британската певица Ейми Уайнхаус са в центъра на изложба, която се открива в музея на дизайна в Лондон десет години след смъртта на емблематичната изпълнителка и композиторка, която почина едва на 27 години, съобщи АФП.

Изложбата "Ейми отвъд сцената" проследява началото на кариерата на певицата чрез нейни записи и бележки от тийнейджърските й дневници, както и еклектичната смес от влияние върху творчеството й - от "кралицата на блуса" Дайна Уошингтън до диджея и музикален продуцент Марк Ронсън, поп музиката на 60-те години и джаза, предаде БТА.

Реклама

"Опитахме се да разкажем нейната история на творческа личност, на невероятен музикант, на модна икона и да включим и редки предмети, за които нейните почитатели вероятно са чували, но никога не са виждали", каза за АФП кураторката на изложбата Мария Маклинток.

Показани са ръкописи на текстове от неиздадени демо парчета, както и първата китара, която Уайнхаус си купува като девойка.

Ейми Уайнхаус почина на 23 юли 2011 г, на 27 г., от алкохолно отравяне.

Десетилетие след смъртта на певицата, изложбата подчертава нейното влияние, каза кураторката. "Тя продължава да вдъхновява младите артисти", каза Маклинток. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама