Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10442080 www.bgdnes.bg

Георги Добринов, собственик на породисти животни: Затриха ми цяло семейство коне

Две бременни кобили, жребец и бебе брутално застреляни

Застреляха ми цяло семейство коне!

Това сподели през сълзи пред "България Днес" собственикът им Георги Добринов. Откакто се помни, той се грижи за породистите четириноги.

Животните са били пуснати свободно да пасат край брезнишкото село Долна Секирна.

"Докато бях на работа, мой приятел се обади, че е чул изстрели от поляната. Веднага е отишъл да провери какво се случва и е видял 4-те ми коня убити", едва събира сили да разкаже Добринов.

Реклама

"Цяла вечер пия успокоителни, дъщеря ми не спира да плаче, а жена ми не иска да вижда и говори с никого. Много ни е мъчно за тях", споделя още той.

Жребецът Тоти, малкото Джери и двете кобили Радка и Рехана били породисти дунавски коне, които се превърнали в атракция на селото, тъй като всеки се спирал, за да ги снима. Георги е полицай в столицата и е убеден, че не е имал пререкания с хората, както и не е дължал пари на никого. По негови думи животните са били изключително добронамерени. Загадката кой ги е застрелял все още остава нерешена.

"Обиколих цяла България, за да ги избера. Жребеца го купих от една изложба в Плевен и струваше 8500 лв. Децата не спираха да им се радват. Не разбирам как някой може да извърши такова ужасно нещо", изповяда още пред вестника собственикът на застреляните коне, който е твърдо решен да открие злосторниците.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама