Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10444726 www.bgdnes.bg

Собственикът на "Беса транс" е пътувал с групите туристи в Истанбул

"Аллах да вкара починалите в рая!", написа собственикът на туристическата компания "Беса транс" Беким Хаджиу, чийто автобус катастрофира на АМ "Струма".

От написаното става ясно още, че самият той е бил част от една от туристическите групи, заминали за Истанбул, предава БНТ.

Реклама

"Аллах да изпрати в рая загиналите. По-скорошно оздравяване на ранените. Тези думи изричам със съжаление и наранено сърце. Те бяха част от нашето семейство, защото винаги, когато сме пътували, считахме пътниците за част от нашето семейство. Четири дни бяхме заедно в Истанбул и тогава разбрах, че повечето от тях и преди са пътували с нас на екскурзии с автобуси", пише Хаджиу.

При катастрофата на 23 ноември загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени. Преди няколко дни министерството на транспорта отне лиценза на компанията поради груби нарушения в работата ѝ.

Катастрофиралият автобус не е имал разрешително за извършването на международен транспорт, а дежурните митничари на границата не са го проверили, защото "системата е работила бавно".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама