Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10445243 www.bgdnes.bg

Нови песни от покойната Лорина Камбурова

Половин година от смъртта й 

Неиздавани парчета излизат през 2022 г. с подкрепа на фонд "Култура" 

Шест месеца минаха от внезапната кончина на непрежалимата Лорина Камбурова от сериала "Скъпи наследници". Не е забравена и догодина ще се появи нов албум с неиздавани песни, записани приживе.

Това съобщи нейната дуетна половинка Росен Пенчев, с когото обикаляха страната и пееха във формацията "Рос'н Лорина".

Реклама

"Днес се навършва половин година от смъртта на Лорина. Не е забравена. Останаха много недовършени песни в общия ни проект. Някои от тях ще бъдат включени в албум, който ще бъде качен навсякъде в нета, както и ще бъде направен на физически носител (компактдиск). Също така ще бъдат включени и новозаписани версии на някои песни с гост артисти. Подробности ще бъдат обявени скоро. Албумът в памет на Лорина ще бъде реализиран на 27 май 2022 г. с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура", гласи съобщението.

Припомняме, че в края на май т.г. 30-годишната Лорина издъхна в руска клиника след тежко възпаление на белите дробове. Талантливата млада жена била предразположена към опасно наследствено заболяване и през годините то бавно се е проявявало. Майка й починала от рак на белите дробове, а баща й - след инфаркт и инсулт.

"На едно участие разбрахме, че Лорина има белодробно заболяване. Не че на самото събитие се случи нещо, но имаше влошаване, което лекарите отдаваха на други неща, и тя невинаги беше стабилна по това време на концерти. А то се оказа, че има причина за това. Така че, ковид, да, той е натиснал спусъка накрая, но заболяването беше сериозно и то, така или иначе, доколкото поне тя ми е казвала, не й даваше много време. А за трансплантация говорехме още преди повече от година или две", разказва Росен Пенчев.

2 години от кончината на Ламбо

Навръх половингодишнината от смъртта на Лорина Камбурова се отбелязва и друг помен - 2 години от смъртта на Стефан Данаилов.

В негова памет един от неговите студенти - Ненчо Илчев, показа няколко архивни снимки с Мастъра, както обичайно го наричаха студентите му.

Реклама
Реклама
Реклама