Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10446416 www.bgdnes.bg

Легендарният композитор Митко Щерев: Повтаряме грешката от миналата година за "Евровизия"

По-добре да не изпращаме участник, ако националната телевизия няма бюджет

Легендарният композитор Митко Щерев е останал изненадан от факта кой ще ни представлява на "Евровизия".
Както е известно, на конкурса в Торино през следващата година ще ни представя групата "Интернешънъл Мюзик Проджект" на доктор Милен Врабевски. А вокал ще е световноизвестният рокаджия Рони Ромеро от легендарните "Рейнбоу".
"Възлагането на д-р Врабевски да напише песента е обида за българските автори и продуценти, работещи в поп музиката" - каза пред "България Днес" Щерев. - Да не забравяме, че "Евровизия" е фестивал за написване на нови песни. Защо се избира парче на доктор Врабески, а не на доказани наши композитори, продуценти и текстописци като Графа и Любо Киров? Д-р Врабевски се изявява като композитор вече 10 години и до ден днешен няма нито един истински български хит. Този факт недвусмислено доказва неговата посредственост и доказва, че той не е фактор спрямо другите ни родни композитори. Доколкото ми е известно, БНТ нямат възможност да платят таксата за участие на "Евровизия". Значи е платена от д-р Врабевски", казва още Щерев.


Композиторът е на мнение, че е по-добре да не изпращаме участник на конкурса, ако националната телевизия няма необходимия бюджет да покрие сумата, а не да сключва бизнес сделка с частно лице, само и само да имаме представител.
"Щеше да е по-достойно да не пращаме никого. Миналата година беше същото. Една бизнес дама плати сумата за участие и избра Виктория да напише песен и да я изпее. И тя какво постигна? Нищо! Повтаряме същата грешка като от миналата година. Сега отново има сключена бизнес сделка, този път между д-р Врабески и БНТ. Това си е чисто купуване на избора на песен и изпълнител и устройва преди всичко доктора, който след десетгодишни творчески напъни явно иска да се изяви като композитор и на "Евровизия", обясни той.


По думите му следващата година някоя чалга дива може да се изяви на "Евровизия". Стига да намери меценат, който да плати нужната сума за покриване на таксата.
Щерев не намира логика и да се избира музикална рок група с певец чужденец. Според него е по-добре да се даде път на млад композитор и изпълнител, избрани при прозрачен конкурс.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама