Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10446443 www.bgdnes.bg

Григор дари 30 000 лв. на училище в Хасково

Тенисистът е спонсор на гимназията на Асен Василев

С парите е изграден нов кабинет по биология

Григор Димитров за пореден път показа голямо сърце и привързаност към родния си град!

Най-добрият ни тенисист е дарил 30 000 лева на Езиковата гимназия в Хасково "Проф. д-р Асен Златаров", научи "България Днес". Това е прочутото училище, което изстрелва един от новите политически лидери Асен Василев към американския "Харвард". През тази година гимназията чества половин век, а Григор прави един от най-големите подаръци. Той от години живее в Монте Карло, но никога не забравя любимото Хасково и при всеки възможен случай се прибира у дома и помага на града.

В същата гимназия майката на Димитров - Мария, от години работи като учител по физическо възпитание. Тя е любимка на тийнейджърите и е един от най-усмихнатите преподаватели в гимназията. Григор е направил дарението без излишна показност и без да иска по никакъв начин да парадира с него. Димитров е големият любимец и пример за децата в Хасково. Именно в Езиковата гимназия е открит неговият първи фенклуб още през 2014 г.

Реклама

"Имаме щастието един от нашите спонсори да е Григор Димитров - разкрива пред "България Днес" директорът на училището Деян Янев. - През тази година Гришо дари 30 000 лева. С тях направихме нов кабинет по биология и здравно образование, оборудван с модерна техника. Освен това направихме вентилация във физкултурния салон, каквато до този момент нямаше. Бяхме приятно изненадани от предложението на фондацията на Григор Димитров да дарят средства, като те ни попитаха за какво са ни нужни най-много. Решихме да ги използваме за това, тъй като тази година имаме нова паралелка с биология, но нямахме оборудван кабинет. Едновремешните са били занемарени и не са използвани. Така направихме кабинета по биология със средствата на Григор Димитров. В него освен другото оборудване има електронни микроскопи, които имат безжична връзка с големи екрани, върху които се прожектира на учениците. По традиция има голям интерес към тези природонаучни дисциплини в езиковата гимназия. Голяма част от лекарите в нашия район са завършили Езиковата гимназия."

Училището има успехи и в няколко вида спорт. В двора е изградена нова площадка по физическо за децата. Помощта на Григор идва без никакви уговорки и молби от училището. Най-добрият ни тенисист не за първи път помага на родния си град. През миналата година той дари сериозна сума на болницата в града за закупуването на респираторни апарати в битката с коронавируса.

"Аз съм от малък град и не съм забравил откъде съм тръгнал - каза тогава Гришо. - Исках да помогна, простичко е. Играя за България цял живот. Все още имам български паспорт. Оценявам подкрепата на хората през всичките години. Това не е просто начин да се отблагодаря на страната, а нещо, което ме кара да продължавам и да се чувствам жив."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама