Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10456313 www.bgdnes.bg

Шефът на "Локо" (Сф) Бойчо Величков: Ще изненадаме ЦСКА

Победа над ЦСКА-София насред стадион "Българска армия" очаква изпълнителният директор на "Локомотив" (София) Бойчо Величков. Двата клуба излизат един срещу друг за първи път от дълго време. За последно "червените" и "железничарите" се срещнаха през май 2015 година и завършиха 1:1 с голове на Гъргоров и Маркиньос. Интересното е, че тогава "Локо" взе бронзовите медали в първенството, а ЦСКА финишира едва пети. След края на сезона и двата тима бяха изхвърлени в аматьорския футбол заради натрупани дългове.

"Надяваме се да поднесем изненада. Това е типично софийско дерби и един от най-хубавите мачове. Навремето ги чакахме с нетърпение такива двубои, струва ми се, че и сега е същата ситуация. Отдавна не сме играли с ЦСКА. Смятам, че сме готови за битката. Ако футболистите покажат на 100% своите възможности, съвсем нормално е да се поздравим с успех", увери Величков пред "България Днес".

Реклама

"Работата на треньорите е да са разучили добре съперника. В общи линии тайни едва ли има. Малко се преекспонира това, че ЦСКА са претоварени заради мачовете в Европа. Би било плюс за нас, ако са уморени, но аз малко се съмнявам в това. Там имат повече варианти в състава. Виждаме в цяла Европа как се играе. Всичко е въпрос на професионализъм", категоричен е босът на "Локо" (Сф). В предишния двубой срещу ЦСКА 1948 старши треньорът на "железничарите" Иван Колев се оплака от системата ВАР и отсъжданията спрямо тима му.

"В края на краищата не мисля, че има някаква тенденция в това отношение. Така се случи, че в някои мачове бяхме ощетени. Това е едно нововъведение, има си и положителни, и отрицателни неща. Не се и съмнявам, че домакините са си свършили работата и теренът на стадион "Българска армия" ще бъде перфектно почистен. Притеснява ме, ако в часа на мача завали и стане тежък теренът. Не сме коментирали допълнителни финансови бонуси за футболистите. Имаме си програма, по която се движим. Не това ще бъде най-важното", завърши Величков. Днешното столично дерби е от 17,30 часа и ще бъде ръководено от главния съдия Станимир Тренчев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама