Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10457038 www.bgdnes.bg

Руси Чанев се връща в киното

Ще съм Славейков и играя с красавицата Василена Винченцо, разкрива знаменитият актьор

"Да, връщам се в киното. Но както знаете, не говоря за неща, които още не са се случили, а пък интервюта изобщо не давам! Но ще си партнирам с красавицата Василена Винченцо."

Реклама

Това сподели великолепният актьор Руси Чанев, който влиза в образа на Пенчо Славейков във филма "Непознатите от банкнотата" на Боряна Пунчева. Василена Винченцо ще влезе в ролята на Мара Белчева. Сюжетът е разказ, базиран върху стихове и писма на Мара Белчева, разменени между нея и Славейков. Битката за сърцето й става повод за първия дуел от любов след Освобождението на България, който така и не се състоява.

"Интересна история, обичам силните сценарии и, разбира се, този ме вдъхнови", лаконичен е Руси Чанев. Актьорът казва, че се смущава да дава интервюта и винаги ги е избягвал, защото публичността му е напълно достатъчна и не се нуждае от повече.

"Да ти задават въпроси и да си изливаш душата на групова изповед като на комунистическо партийно събрание е вече ексхибиционистично действие за всеобщо удоволствие", обяснява през смях Чанев.

Самият той, освен че има над 100 роли в театъра, участва и в много постановки като съсценарист. В средата на миналата година дори внесе в Министерство на културата своята адаптация на романа на Иван Вазов "Под игото". Чанев я прави на базата на едноименната пиеса, написана от самия Вазов. Съкращава сюжета и заменя трудните и непознати думи, така че да бъде разбрана и от българчета на възраст между 9 и 15 години, които живеят в чужбина. И в момента обаче Руси Чанев очаква отговора на министерството.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама