Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10457362 www.bgdnes.bg

Бъдещ лекар е втори по карате в света

Има черен пояс втори дан и 3 пъти е национален шампион 

Филмите "Карате кид" и "Самурай Джак" вдъхновяват Ивайло Боев да тренира 

Бъдещ лекар е вторият най-добър каратист на планетата!

Ивайло Боев (21 г.) участва в 28-ото световно първенство по шотокан карате в сръбския град Зренянин от 12 до 14 ноември. След 4 дълги състезателни кръга българинът се качва на второто място на почетната стълбичка в дисциплината шобу санбон кумите при мъже над 21 години.

Ивайло е студент в Медицинския университет в Плевен. С много труд и правилно организиране на свободното си време той успява с лекота да съчетае усилените тренировки и залягането над учебниците.

Реклама

"Целта ми е да се развивам в областта на медицината и да стана лекар. Това е бъдещата професия, за която мечтая. Паралелно с това ще продължа да тренирам, защото спортът ми доставя истинско удоволствие. Давам всичко от себе си и искам да покажа на хората на какво съм способен", сподели пред "България Днес" каратистът.

Ивайло тренира от 5-годишен благодарение на филмите "Карате кид" и "Самурай Джак", които са запалили страстта му по този спорт. Дебютът му е през 2013 година на Световното първенство по шотокан карате в Италия, а след това следват множество състезания. Притежател е на черен пояс втори дан и 3 пъти е национален шампион.

За да продължи да ходи спокойно по състезания в тези нелеки времена, Ивайло е ваксиниран, тъй като е необходимо да има зелен сертификат. Като бъдещ доктор той призовава околните да спазват необходимите мерки, за да са здрави.

"Нужно е хората да са дисциплинирани. Дори честото миене на ръцете е изключително важно и може да помогне. Недоволните са много, но е факт, че мерките са наложени и трябва да се спазват", заключава пред вестника Боев, който е твърдо решен да преследва мечтите си докрай и да се прочуе като добър лекар.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама