Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10465406 www.bgdnes.bg

Шефът на парламента женен за красавица

Имат две деца 

Никола Минчев подписва с хубавата Силвия преди 6 години, заедно гледат футбол 

Новият шеф на парламента Никола Минчев (34 г.) е женен за красавица, установи "България Днес".

Реклама

Най-младият председател на Народното събрание в новата ни история и хубавицата Силвия са официално обвързани от над 6 години. Двамата сключват граждански брак на 12 септември 2015 година, а плод а любовта им са двете им деца.

Минчев, който е роден в Перник, е завършил 91-ва Немска езикова гимназия в столицата и Софийския университет. По образование е юрист. Любимата му Силвия е в същата сфера - тя е магистър по право в Алма Матер и е член на Софийската адвокатска колегия. Силата й е в съдебни и арбитражни спорове, трудово право и интелектуална собственост.

 

Двамата се гаджосват още като младежи и постепенно любовта им прераства в голямо семейство. Освен правото Никола и Силвия имат друга обща страст - фенове са на футбола и обичат спорта. Той още помни времето, когато "Миньор" и "Металург" бяха заедно в "А" група (бел. ред. - в края на 90-те години на миналия век).

"Присъединих се към "Продължаваме промяната", защото е крайно време България да реализира своя потенциал и да спре да бъде на последно място в Европа по всички позитивни класации. Не искам децата ми да бъдат изправени пред избора между реализацията в чужбина и щастието у дома. Искам, когато след време се обърна назад, да не се упреквам, че дори не съм опитал. Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип", казва за политическия си път Минчев.

Кандидатурата му беше подкрепена от 158 депутати. 72 се въздържаха, 1 беше против. "Надявам се, че с всички колеги ще работим за това да се води една разумна, конструктивна дискусия по същество, без процедурни хватки, без да превръщаме Народното събрание в място за скандали, а в място за сериозна дейност", бяха първите думи на най-младия председател на Народното събрание.

Реклама

Минчев ще се среща с красиви жени не само вкъщи, но и в парламента. Зоркото око на "България Днес" видя, че сред новите народни представители има много хубавици, макар че този парламент бележи антирекорд за най-малко жени - 54 от общо 240 души.

Със сериозна активност и грабваща красота впечатли от първия ден Лена Бориславова от "Продължаваме промяната". Тя е юрист по образование, адвокат по професия и пътешественик по душа. Завършила е право в Софийския университет и магистратура в "Харвард". Тя е една от трите българки в класацията "30 под 30" на списание "Форбс" за Европа, а миналата година е отличена за млад юрист на годината.

Сериозна женска конкуренция има и в другите партии. "Възраждане" успя да блесне с две симпатични дами. Искра Михайлова впечатли не само с дълбоки очи и дълги крака, но и с татуировка на десния глезен, която трудно прикриваше под чорапогащник. Михайлова беше водач на партийните листи в Стара Загора и Сливен и със сигурност ще бъде едно от най-запомнящите се лица в 47-ото Народно събрание.

От листата на "Възраждане" влезе и 26-годишната шампионка по шах Цвета Галунова. Тя е европейска шампионка за момичета и шампионка на България във всички възрастови групи, включително и за жени. Създател, ръководител и треньор в шахматния клуб "Асеневци". Миналата година по време на локдауна Галунова заедно с други млади хора създадоха инициативата "Обединени с надежда". За да издържа шахматния си клуб, младата жена продава зеленчуци на пазара във Велико Търново.

Принос парламентът да стане едно по-красиво място има и коалицията ГЕРБ-СДС. 30-годишната Славена Точева се появи на политическия небосклон още на изборите през пролетта. Тогава преференциално за нея бяха гласували 6805 гласоподаватели. Така бъдещият бакалавър по "Управление на туризма" в Стопанската академия в Свищов изпревари дори водача на листата проф. Костадин Ангелов, който остана втори с 5398 преференции. Точева владее четири езика, работила е като еколог в частния сектор и е едно от най-младите лица на ГЕРБ - Варна. Една от първите публични изяви на Точева е през 2017 г. Тогава е била в журито на конкурса "Мис Варна" като представител на местен клуб - партньор и домакин на събитието.

Още в първия работен ден на Народното събрание тя не пропусна да помоли колега да й направи снимка за спомен от пленарната зала. Спряганият за бъдещ премиер Кирил Петков също запечата момента, като си направи селфи със съпартийци.

Реклама
Реклама
Реклама