Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10470225 www.bgdnes.bg

Стефан разчленява Галя и я натъпква в чували

Тялото на жертвата престоява 14 денонощия, преди да го открият

В деня на убийството килърът си купува моторна резачка

Стефан Стефанов жестоко убива половинката си Галя, защото иска да го напусне след 18-годишна любов. Трупът на 50-годишната жена е намерен на 21 август 2016 г. разчленен и напъхан в пет чувала в килер на двора на Стефан в имота му в Шумен.

Връзката на Галя и Стефан започва през ноември 1997 г. Влюбените заживяват заедно, въпреки че тя още не се е развела с мъжа си, от когото има дете. Минава една година и на Галя и Стефан се ражда дъщеричка. Той работи като железар, а тя като учителка. Стефан даже си е пригодил работилница в двора.

Реклама

Отношенията им се изострят не след дълго, след като Стефан показва истинската си същност. Често е агресивен и раздразнителен. Пиенето не му е чуждо и след няколко чашки редовно посяга на Галя. Един ден й кипва и съобщава в полицията в Шумен. Полицаите го задържат, но той казва, че съжалява за стореното, а Галя не повдига обвинения.

Минават няколко години, а тормозът върху беззащитната жена не спира. През 2012 г. Галя не издържа и започва да крои план да отиде при сестра си в Канада. С помощта на леля си тя заминава през януари 2013 г.

Дъщеря й остава в България при татко си Стефан, но редовно поддържа контакт с майка си тайно от него. След известно време той също заминава за чужбина и грижите за детето поемат бабата и дядото.

След 4 месеца Галя се връща в България, а след нея и Стефан. Двамата пак заживяват заедно, но проблемите отново се появяват. През октомври същата година жената търси помощ в полицейския участък в Шумен. Стефан осъмва с временна заповед за защита от домашно насилие. На 11 декември 2013 г. районният съд отстранява Стефан за 18 месеца от семейното жилище и му налага забрана да го доближава. Това го ядосва и той премазва Галя от бой. На 17 септември 2014 г. пребитата жена отново се оплаква в полицията. Следва бързо производство, което приключва със споразумение.

През 2015 г. срещу Стефан е заведена преписка, че на 30 юли е лишил от свобода жена си и дъщеря си. По сигнал двама полицаи отиват в къщата му и заварват Галя закопчана с белезници за леглото. Разбират, че преди нея и дъщеря й е била връзвана така. По-късно двете отказват да свидетелстват и делото е прекратено, но не и малтретирането на Галя.

Стефан не успява да контролира дъщеря си, която взема наркотици, и упреква за това майка й. За да се спаси от тормоза, през септември тя отново бяга в Канада. Галя обаче не издържа дълго в чужбина и през юни 2016 г. се връща в България. Заживява за известно време със сина от първия си мъж, а в началото на август се нанася в жилището на покойните си родители във Варна.

Реклама

На 8 август Галя се обажда на леля си, че ще ходи в Шумен, за да получи рента от наследствени ниви. Стефан я чака пиян на гарата и настоява да отиде с него. Дори издърпва куфара й, но Галя успява да се измъкне. До 12 август живее у леля си, но преди да се върне във Варна, се среща със Стефан, което се оказва фатална грешка. На другия ден той неочаквано се обажда на дъщеря им и казва, че майка й не е добре. След няколко часа Галя се обажда и казва, че й е станало лошо, но всичко е наред.

Това е последният контакт с нея. Галя изчезва, а синът й тръгва да я търси, полицията също, но напразно. След около седмица от двора на жестокия килър се разнася зловонна миризма. Полицаите вече подозират, че е замесен в изчезването на Галя, и претърсват всяко кътче в имота му. На 21 август откриват нарязани части от трупа на Галя. Според експерти жената е починала от остра кръвозагуба заради срязване на шията. По тялото й има 5 прободни рани. След убийството Стефан отрязва главата, а после нарязва трупа с моторния трион, който е купил в същия ден. Слага частите в чували и реди буркани с компоти върху тях във външния килер.

Стефан получава 13 г. и 4 месеца решетки, но оръжието, с което е заклана Галя, така и не е открито.

 Психично състояние

Според съдебнопсихиатричната експертиза Стефан страда от "личностно разстройство с нарцистични и дисоциални черти", не може да контролира емоциите си и е егоцентричен.

Реклама
Реклама
Реклама