Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10623001 www.bgdnes.bg

Херкулес си търси гадже

Без дама до себе си е световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар. 17-годишният здравеняк, наричан Херкулес, живее в град Червен бряг. Кандидатки не липсват, след като той покори световния връх, но на този етап той залага здраво на работата в залата. Освен това е твърде взискателен и иска да открие любовта на живота си, научи "България Днес".

Карлос бе определен за най-добър щангист у нас за миналата година, а освен световната титла стана и европейски вицешампион за мъже. Роден е във френската столица Париж с майка българка и баща ливанец. Родителите му се разделят, докато е още малък, и той се връща с майка си в нейния роден Червен бряг.

Реклама

Макар че вече е световен шампион, Херкулес все още е ученик. Учи банково дело и иска един ден да работи в банка. В свободното си време релаксира с плуване и слушане на музика.

"Започнах с щангите на 9 години съвсем случайно. Търсех братовчед ми. Заради него влязох в залата. Моят личен треньор Илиян Илиев каза да хвана лоста на щангата. Той ме научи как да го вдигам", казва Насар пред "България Днес". Той признава, че чувства България като своя родна страна и не помни почти нищо от престоя си в Париж. Името му Карлос от испански език означава свободен човек. Любопитно е, че още като дете е надъхван от боксьора ни в тежка категория Кубрат Пулев, който е негов идол.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама