Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10623738 www.bgdnes.bg

Батман се появи над панелка

Тъмен облак във формата на супергероя шашна столичани 

Батман разпери крила над панелка в столицата!

Тъмен силует, който поразително прилича на супергероя, беше заснет над жилищен блок в квартал "Дървеница". Кадърът беше разпространен в социалните мрежи и предизвика хиляди харесвания и коментари.

Най-достоверното предположение е, че става въпрос за облак, който се е оформил над панелката като прилеп. Не липсват и хора, които наистина смятат, че става въпрос за мистериозно явление и Батман може наистина да съществува. И се е появил, за да бори нарастващата престъпност в София. Има и такива, които изразиха притеснения, че подобни фигури се явяват в нощното небе.

Реклама

Експерти обясняват, че облакът всъщност не е черен, а синкаво-сиво. Този цвят се дължи на разсейване на светлината във вътрешността на облака. Късовълновата синя светлина се разсейва от водните капки в по-голяма степен от дълговълновата червена светлина, основната част от която се поглъща. Синкавият цвят показва, че в облака има достатъчно капки с дъждовен размер, които да предизвикат такова разсейване. През последните дни в София валя дъжд, който премина в сняг, така че появата на такъв тип облаци не е нещо изненадващо.

През юни миналата година в небето над Пловдив се появи облак във формата на свети Георги, който беше приет като добро знамение.

Батман се появява за пръв път през месец май 1939 г. Оттогава той става един от най-известните супергерои в света. Човекът прилеп е създаден съвместно от художника Боб Кейн и писателя Бил Фингър. Батман е тайната самоличност на Брус Уейн - милиардер и алтруист, понякога преструващ се на типичния богат плейбой, за да избегне подозрения относно истинските си цели. Като дете става свидетел на убийството на родителите си, което го травмира дълбоко и го кара да се тренира до върха на физическото и интелектуалното съвършенство, за да се бори с престъпността.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама