Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10624172 www.bgdnes.bg

Близки на заподозрения Денис за клането в "Люлин" проговориха: Кой ще повярва, че за една заря някой ще убива?!

Жертвата Илиян издъхнал в ръцете на съсед, а не в линейка

Близък роднина на заподозрения за убийството на 32-годишния Илиян Илиев - Денис-Мустафа Камел ал Гази, проговори пред "България Днес". Трагедията се разигра столичния кв. "Люлин 2" около 22:30 часа в неделя вечерта. Потенциалният килър е обявен за общодържавно издирване.

В трагичната неделна нощ 32-годишният Илиян излиза с приятеля си Митко Митев, на когото тъкмо се е родило момченце. Двамата отиват, вземат заря, за да отпразнуват. Събират мъжката си компания и отиват на футболното игрище пред блока им в столичния кв. "Люлин 2". Зарята трае по-малко от 2 минути. Когато свършва светлинното шоу, от вход "Г" на блок 225 излизат Денис ал Гази и приятелката му. Девойката започнала да пръска празнуващата компания с лютив спрей в лицата. "Решихме, че момчето ще я успокои. Вместо това кресна: "Ще ви изколя", и заби нож във врата на Илиян. След това избягаха веднага", разказва през сълзи пред "24 часа" приятел на Илиян, станал свидетел на ужаса. Близкият роднина на Денис, пожелал анонимност, който проговори пред "България Днес", твърди, че той има приятелка, но е категоричен, че тя не е била там. Предстои полицията да я разпита и да се провери коя версия е истинската.

Реклама

Денис веднага се омита от игрището и изчезва в мрака. В това време аверите на пострадалия викат линейка и правят всичко възможно, за да спасят приятеля си.

Вчера пред Нова телевизия говори съседът, в чиито ръце е издъхнал Илиян, което опровергава версията, че е починал в линейката на път за "Пирогов".

"Децата ме събудиха и казаха, че се случва нещо пред блока. Слязох и видях, че на тротоара, който е срещу блока, лежи момчето и около него много хора. Видях, че един мъж е притиснал кърпа или тениска около врата му, и попитах какво е станало. Казаха: "Наръгаха го". Показаха ми, че има прободна рана на около 10 см от гръкляна. Смених човека, който притискаше раната, и започнах аз да я притискам. Удрях му шамари, за да му вдигна адреналина и да го свестя. Само изхриптя, ритна с крака и край. Просто ми почина в ръцете. Не е починал в линейката, тя дойде след 30 минути, лекаря го видя и каза: "Мани го тоя, няма да го бъде", какъв лекар е това", това разказа Ангел Илиев, който се е опитал да спаси Илиян.

"България Днес" успя да се свърже с близък роднина на издирвания за убийството Денис ал Гази, който смята, че случилото се не е както е описано от свидетели и от медиите. "Не го е направил или поне не както пише, стига, кой здравомислещ човек ще повярва, че за една заря някой ще ходи и ще заплашва или ще убива някого, за мен е наистина ужасно нелеп инцидент", това каза пред вестника роднина на заподозрения за убийството на Илиян Илиев - Денис ал Гази.

Вестникът се натъкна на притеснителен пост, който Денис е качил в средата на миналата година в профила си във фейсбук.

Денис вече осъмна с обвинение за умишленото убийство на Илиян. Наблюдаващият прокурор в Софийската градска прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа и му е наложил забрана за напускане на пределите на Република България. Ал Гази е обявен за общодържавно издирване. Предстои установяване на местонахождението му от органите на МВР, за което следва незабавно да бъде уведомен наблюдаващият прокурор с оглед внасяне на искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. До затваряне на редакционни брой на вестника ченгетата още бяха по дирите на Денис.

 Жертвата бил човек за пример

От профила на убития Илиян Илиев във фейсбук става ясно, че за последно е набирал средства за онкоболен приятел. За него дарява лична спортна реликва. Каузите са му особено близки, тъй като баща му бил инвалид. Занимавал се е с благотворителни каузи, когато е имал възможност. Бил е активен спортист - бивш боксьор. Навремето получил оферта да се включи в наказателна бригада, но отказал. Спрял с бокса, след като му предложили да участва в уреден мач. Затова започнал да кара такси. Стоял основно пред моловете, не поемал нощни смени. Участвал е в множество благотворителни каузи, както и в обучения на деца.

Реклама
Реклама
Реклама