Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10631672 www.bgdnes.bg

Преборила COVID нарисува лекарските очи

Винаги ще помним медиците герои, казва излекуваната Наташа 

Пациентка, която е преборила COVID, нарисува картина с очите на лекарите герои. Това разказаха от столичната болница "Софиямед", които са получили нетрадиционния жест на благодарност.

"Истински трогателен подарък в дните след Коледа от пациентка, подписала се като Наташа, получи екипът ни - прекрасна картина, която е посветила на медиците. Платното изобразява покрито женско лице, на което се виждат само две красиви очи", разказват от лечебното заведение.

Реклама

Към картината е добавено и писмо с емоционални думи.

"Едни добри очи, които даряват с надежда, че всичко ще бъда наред, които изтриват страха. Уморени очи, но в същото време изпълнени с нечовешки сили, решени да се борят докрай за всяка глътка въздух, за всеки следващ пациент. Няма как да помните всички пациенти, които сте излекували, но всеки един от нас ще си спомня винаги за Вас и Вашите колеги - ГЕРОИТЕ, които ни дариха шанса да преминем и да продължим своето пътешествие - живот... С благодарност за всичко!", гласят емоционалните редове от писмото.

Преди дни световноизвестният режисьор и аниматор Тео Ушев публикува скици, на които също изрисува очите на лекарите, които го лекуват от COVID във ВМА в столицата. Скиците са обединени под заглавието "Пейзажи от COVID стаята".

"Най-тъжното нещо на тази болест е, че дори не можеш да видиш лицата на хората, които са те излекували. Виждаш само очите им. По тях съдиш, дали ти се усмихват, дали са уморени. Всичко минава през тях. Отначало дори не можеш да се ориентираш кой-кой е. После свикваш. Ти си цял, човек пред тях. А те - те са едни тревожни, но светещи, изпълнени с доброта и грижи очи... Поклон пред тези хора, медицинските работници. Дано ги разпозная някой ден на улицата, когато ги срещна. Затова си позволих да ги нарисувам, за да ги помня", заяви Ушев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама