Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10637186 www.bgdnes.bg

200 спортисти без ток на "Белмекен"

Екипите работят, базата деяни на стар генератор

Авария на електропровода е причината над 200 спортисти и треньори да се окажат под заплаха от студуване и тъмнина на високопланинската подготвителна база "Белмекен", но до края на вчерашния ден проблемът трябваше да бъде решен. Това поясни управителят на базата Йоло Николов.

По-рано олимпийската шампионка по гребане и сега треньор Румяна Нейкова алармира, че атлетите ще останат без топло и светло, а и генераторът на базата работи три дни, а е стар и всеки момент може да се развали. Че има проблем, признава и Николов, но той е заради навалелия сняг, а не защото има неплатени сметки или нещо друго и не е редно да се търсят непременно виновни.

Реклама

"Изключително тежки метеорологични условия и тежка авария са причината за липса на ток - заяви Николов пред "Дарик". - Доколкото знам, е между язовир "Белмекен" и Сестримо е станала тя. Там пътят е непроходим. Затова и екипите на фирмата доставчик на ток не могат да отстранят аварията. Казват, че работят, надявам се, че го оправят днес (вчера - б.р.), но е много тежка аварията.

Проблемът е, че базата работи на пълен капацитет. Първи, втори и трети корпус са пълни със спортисти. Положението е доста тежко. Надявам се още 2-3 дни да може да издържи генераторът, ако се наложи. Вече времето е по-хубаво и не трябва да има проблем. Всички сме около 220-230 души. Не е много приятно. Каквото зависи от нас, сме го направили. Храната е окей, кухнята работи. Имаме лек проблем с парното заради големия капацитет на хотела, но се надявам скоро да бъде отстранен проблемът".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама