Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10639796 www.bgdnes.bg

Ицо Хазарта нарече депутати "шепа нещастни фашисти"

След сблъсъците на протеста пред парламента 

Рапърът с остро изказване срещу народните представители от "Възраждане" 

"Шепа нещастни фашисти!" - така депутатът от "Продължаваме промяната" Ицо Хазарта нарече колегите си от "Възраждане".
Повод за изказването му бе коментар на зам.-председателя на "Възраждане" Цончо Ганев, който призова управляващите да не обвиняват тях за сблъсъците на протеста пред парламента в сряда, а да поемат отговорност и да премахнат зеления сертификат.
"Имам един въпрос. В тази зала има много добри специалисти, професори по медицина, финансисти, много добри юристи. Имам един обикновен въпрос - ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа - "елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева", не е ли правилно г-н главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора? И въпросът ми е прост - дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти", заяви от трибуната в парламентарна зала Христо Петров, както е истинското име на изпълнителя.
"Ще направим една правна справка дали може да предприемем подобни действия", коментира Кристиян Вигенин от БСП, който по време на изказванията беше председателстващ на заседанието. Социалистът беше единственият от ръководството на парламента, който в сряда беше в сградата на Народното събрание, когато част от протестиращите влязоха за разговори с политиците.
От трибуната Вигенин изчете текст от правилника, според който депутатите трябва да зачитат колегите си и сградата на Народното събрание.
На протеста в сряда хора се опитаха да щурмуват сградата на парламента, за да влязат вътре. Опитите им се оказаха неуспешни, като бяха отблъснати от полицията. Имаше леко пострадали и от двете страни, като 9 униформени се озоваха в болница за прегледи, но по-късно бяха освободени за домашно лечение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама