Реклама
https://m.bgdnes.bg/video/article/10641025 www.bgdnes.bg

Видеоклипът "Baby Shark Dance" постави рекорд с над 10 милиарда гледания в Ютюб

Видеоклипът "Baby Shark Dance" на южнокорейската образователна компания "Пинкфон" постави рекорд с над 10 милиарда гледания в Ютюб, съобщи ТАСС.

Клипът е заснет в повече от 100 варианта на 11 езика по света. В него малко момче и момиче пеят песен за бебе акула и нейното семейство, а също така танцуват на фона на анимационни кадри. Видеото е публикувано за първи път в Ютюб през 2016 г. За няколко години то успява да изпревари най-популярните видеоклипове на световната музика по брой гледания, включително "Despacito" на Луис Фонси.

Реклама

Преди година видеото "Baby Shark Dance" влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-гледаното в Ютюб. Самите автори на песента обясняват рекордната популярност на работата си с факта, че клипът много харесва на децата в Южна Корея и САЩ. Според представители на компанията всяко дете гледа този клип десетки пъти на ден, като по този начин умножава броя на гледанията.

Оригиналната детска песен "Baby Shark" се появява в Съединените щати преди повече от 100 години и е много популярна сред американските деца в началото на 20 век.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама