Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10644137 www.bgdnes.bg

Имате ли смарт телевизор? advertorial icon

Обмисляте ли да инвестирате в смарт телевизор? Ако да, то със сигурност предимствата от това са наистина много. Новите технологии, които производителите на телевизори създават, променят изцяло играта и ви предлагат едно наистина уникално и различно изживяване, което стандартните модели телевизори не могат. А веднъж усетите ли техните предимства, връщане назад няма.

Това, което се наблюдава, е, че обикновените телевизори малко по малко започват да си отиват и да дават път на ново поколение телевизори, които са умни, с интернет свързаност, мощен процесор, безброй страхотни възможности за забавления и изключително лесен за навигация софтуер.

Смарт телевизорите напомнят много на смартфоните и таблетите, защото освен да гледате разнообразно видео съдържание, вие можете да теглите и използвате различни безплатни приложения и игри, да сърфирате в социалните мрежи, както и да се насладите на филми и сериали, които Netflix ви предлага. Но и не само.

Все повече модели предлагат гласово разпознаване като Amazon Alexa и Google Assistant, с помощта на които търсите и превключвате канали и откривате всичко онова, което ви трябва. Но ако си мислите, че всичко приключва тук, то грешите. Възможностите, които смарт телевизорите ви предлагат, са изключително много. А малко по-долу ще разгледаме малка част от тях.

5 причини да изберете смарт телевизор

Слушате музика, подкасти и аудиокниги

Вашият смарт телевизор ви дава възможността да слушате любими и интересни за вас музика, подкасти и аудиокниги, и то в повечето случаи това е напълно безплатно. Един такъв пример е приложението Spotify, което част от марките смарт телевизори поддържат. Там ще откриете над 70 милиона песни, като можете да търсите по изпълнители, албуми, песни и плейлисти. Освен това през последните години платформата се превърна във водещо място за слушане на страхотни подкасти.

Провеждате видео разговори

Да, това е напълно възможно. Няма нужда да отваряте вашия лаптоп, за да провеждате видео разговори. Вече е напълно възможно и през вашия смарт телевизор, като по-голямата част от моделите поддържат тази функция. Нуждаете се единствено от USB камера. Така, например, смарт телевизорите на Samsung предлагат тази възможност с помощта на приложението Google Duo. Просто трябва да го инсталирате на вашия телевизор.

Проверете какво е времето днес

Използвайки гласовия асистент, каквито са Alexa и Google Assistant, можете бързо и лесно да разберете какво е метеорологичното време навън. Но заедно с това има удобни приложения, които ви показват времето сега, утре, както и удобна 10-дневна прогноза.

Работете на голям екран

Във времена на пандемия, когато все повече хора работят от вкъщи, то няма как да не споделим и за още една страхотна опция на смарт телевизорите, а именно да работите на голям екран вместо директно на лаптопа. Как е възможно? Има различни начини, по които да се възползвате от тази функция и всичко зависи от избраната марка.

Така, например, Samsung предлага на потребителите опцията “PC on TV”. Това означава, че предава безжично вашия компютър директно на телевизора. По този начин получавате втори, много по-голям монитор. От друга страна, моделите смарт телевизори на марката Sony имат вграден Chromecast, което ви позволява да предавате безжично с помощта на Google Chrome и Microsoft Edge. Но дори и без да имате налично приложение за предаване, свързването на вашия лаптоп с телевизора е също възможно и през HDMI.

Достъп до вашите социални мрежи и любими приложения

Както по-горе споделихме, смарт телевизорите ви дават възможността да сърфирате в интернет. Отговорете на чакащи имейли, бъдете активни в социалните мрежи и се насладете на всички любими приложения- Netflix и YouTube са само малка част от това, което можете да откриете.

Е, готови ли сте да усетите предимствата, които един смарт телевизор ви предлага? Разбира се това са само малка част от всичко, което можете да получите, но е достатъчно, за да се убедите сами. Остава още един важен въпрос, на който трябва да отговорим, а именно:

Как да изберем смарт телевизор?

Разнообразието днес е богато, което прави избора на смарт телевизор огромно предизвикателство, но ето и най-важните характеристики, на които да обърнете внимание:

- Размер- телевизорите започват от 22 инча и достигат чак до над 100 инча, което дава възможност да откриете перфектния размер според вашите нужди;

- Резолюция- една от най-важните характеристики за всеки един потребител. Резолюцията може да бъде HD Ready, Full HD, Ultra HD, 4K и 8K, като към момента 4K смарт телевизорите предлагат едни от най-качествените и детайлни картини;

- Вид на дисплея- важна характеристика, от която зависи колко наситена, жива, детайлна и прецизна ще бъде картината. При смарт телевизорите дисплеите са LED, OLED и QLED;

- Честота на опресняване - при смарт телевизорите тази спецификация не бива да се пренебрегва. Колкото по-висока е честотата на опресняване, толкова по-чиста ще е картината и няма да има неприятно трептене;

- Качество на звука- силата и качество на звука са тези, които ще допринесат за максимално най-добро изживяване, независимо какво видео съдържание гледате;

- Процесор- той отговаря за бързата работа на телевизора, както и елиминира забавянето. В тази връзка ви съветваме да се насочите към смарт телевизори с четириядрен процесор;

- Операционна система- всяка марка смарт телевизори поддържа различна операционна система като можете да избирате между Android, Tizen, Web OS, Saphi и Opera. Към момента се смята, че една от най-добрите е Android.

След като вече знаете какви са предимствата и основните характеристики на смарт телевизорите, то остава да откриете перфектния за вас и вашите нужди и да се насладите заедно със семейството и приятели на различните функции и възможности, които ви предлага.

Реклама
Реклама
Реклама