Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10644334 www.bgdnes.bg

Вижте Борис Джонсън с чашка в ръка срещу джедайски меч на жена (Видео)

Борис Джонсън е безмилостно подиграван в туитър, след като е пуснат на видео онлайн, на което той танцува на парти с чашка в ръка с неонови светлини.

Клипът е записан по време на началото на локдауна заради COVID в Обединеното кралство.

Министър-председателят танцувал на събиране „донеси си алкохол“, което се проведе в градинката на №10, стана ясно от мрежата.

Реклама

Джонсън беше видян да танцува на песента на Лайънъл Ричи "All Night Long" (All Night) с жена до него, държаща светлинен меч”. Тя направо приличаше на джадай.

Зрителите имат усещането, че всеки момент може мечът да срещне министър-председателя.

Всичко обаче изглежда на пръв поглед забавно и без лоши последствия.

Британският премиер Борис Джонсън призна пред британския парламент, че е присъствал на парти с напитки в градината на "Даунинг стрийт" № 10 по време на първото национално блокиране заради коронавируса в Обединеното кралство през 2020 г.,

"Мислех, че съм на работно събитие", заяви Джонсън пред депутатите и поднесе своите извинения.

Опозицията незабавно поиска оставката на премиера.

Преди дни в публичното пространство се появи мейл, който доказва провеждането на парти за персонала в официалната резиденция на министър-председателя, докато останалата част от страната беше под задушаваща блокада.

Имейлът е изпратен от Мартин Рейнолдс, главния личен секретар на Джонсън, до служители на "Даунинг стрийт", сред които съветници на премиера и автори на речи.

"Здравейте на всички. След този невероятно натоварен период решихме, че ще е хубаво да се възползваме максимално от хубавото време и тази вечер да изпием няколко социално дистанцирани питиета в градината на No10. Моля, присъединете се към нас от 18:00 ч. и си носете алкохол!", пише Рейнолдс.

Според ITV News на сбирката са присъствали около 40 души, които са яли и са пили алкохол в градината.

Миналия месец списание "Обзървър" публикува снимка, показваща Джонсън, съпругата му и двама асистенти, седнали на маса, отрупана с храна и алкохол в градината. Изображението беше публикувано след по-ранни твърдения за друго парти по време на локдауна, на което са присъствали 20 служители.

Реклама
Реклама
Реклама