Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10647187 www.bgdnes.bg

Мъри взима заместник на Цонев

Сериозни трансформации започват в "Левски", след като в рамките на 24 часа стана ясно, че "сините" се разделят с халфа Борислав Цонев и на негово място привличат Илиян Стефанов от "Берое".

Боби Цонев ще играе в украинския "Черноморец" (Одеса). Футболистът се е разбрал с новия си клуб и му предстои да мине медицински прегледи, преди да подпише договор. Контрактът на Цонев с "Левски" изтичаше през лятото и не му беше предложено ново споразумение. Очакванията са полузащитникът да подпише с "Черноморец" за 3 сезона.

Реклама

На мястото на Цонев "сините" искат да вземат Илиян Стефанов (23) от "Берое". Той трябва да разтрогне със заралии в близките дни. Стефанов е юноша на "Левски". При старозагорци той премина от "Локомотив" (София) в началото на миналата година. Станимир Стоилов е харесал качествата на офанзивния футболист и е пожелал да го има в състава си. До момента "Левски" се подсили с Ноа Сонко Сундберг, Цунами и Уелтън.

Още една промяна в състава на "сините" беше анонсирана вчера. Отборът ще се раздели със защитника Гьоко Зайков. Стоилов е уведомил македонския бранител, че няма да разчита на него и той може да си търси нов отбор. Раздялата с Гьоко е изненадваща, тъй като той бе твърд титуляр през есенния дял на първенството и е национал на Северна Македония. Зайков имал вариант за нов отбор и всичко ще стане ясно най-късно до седмица. Той се е надявал да смени тима през лятото и дотогава да остане в "Левски". Сега Зайков ще трябва да ускори преминаването си в друг клуб. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама