Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10648570 www.bgdnes.bg

Две жени владеят сърцето на Илия Павлов

 Дарина излиза с неустоимо предложение

Раздялата с първата му съпруга – Антоанета, беше много мъчителна, казва бащата на бизнесмена

Всеки баща на момче счита за свой дълг да научи сина си за тайните на женското сърце, въпреки че едва ли се родил човек, който напълно да ги разгадае. Бъдещият милиардер Илия Павлов също получава такива уроци от татко си Павел Найденов.

Реклама

"Да уважава дамите и никога, при никакви обстоятелства, да не вдига ръка срещу тях. Това е, което съм предал на Илийчо. Вярвам, че през своя живот той не е пристъпвал никога заръката ми." С тези думи Павел Найденов започва увлекателния си разказ за жените в живота на своя син, който покорява върховете на бизнеса, но пада в плен на две красиви съпруги. Първата е Антоанета, дъщеря на могъщия генерал от военното контраразузнаване Петър Чергиланов.

"С Тони се запознаха още много млади и се ожениха - разказва бай Павел. - В началото всичко вървеше добре. Заживяха самостоятелно, разбираха се и се обичаха. Роди им се дъщеря - Венцислава. После обаче нещо е започнало да скърца в отношенията им."

Илия охладнява към съпругата си, започва да закъснява с прибирането вкъщи. Понякога изобщо не нощува в дома си. Генерал Чергиланов е един от най-влиятелните хора в държавата по времето на социализма, а това прави ситуацията още по-напрегната.

"Най-трудно беше с детето - разказва Павел Найденов. - Малката Венцислава беше много привързана към баща си и искаше да бъде с него. Много беше мъчително, когато Илия и Антоанета се разделяха. Синът ми ме постави в изключително сложна ситуация. Това няма как да го отрека. Как точно се запознал с втората си жена Дарина, аз не знам. Но явно така е било писано. Аз и с двете му съпруги се разбирам много добре и до днес."

Оказва се, че Дарина е доста по-активна във връзката с Илия Павлов и почти еднолично взима решението за брак. Когато пред приятели говори за този епизод от живота си, бизнесменът казва на шега, че Дарина се е омъжила за него "без да го пита." Нейната версия е малко по-различна. Тя просто му казала, че ще се жени, и нейните думи били напълно категорични. Павлов не се сетил какво да друго да попита освен: "За кого". Отговорът бил лаконичен, но твърд: "За теб".

Реклама

След като му обяснила деня, часа и мястото, където ще се проведе церемонията, го предупредила: "И да дойдеш".

Илия Павлов дошъл на уреченото място и се оженил за Дарина. Въпреки че същия ден трябвало да бъде по бизнес дела в Малта. После разказвал, че това е единственият случай, когато личен ангажимент му е попречил да си свърши деловата работа. Но едва ли е съжалявал за избора си.

"Редовно се чувам се по телефона с Дарина - категоричен е таткото на Илия Павлов Павел Найденов. - С Антоанета също се разбирам отлично. Мъчно ми е, че останах сам в България, след като съпругата ми почина. Но така е било писано да стане... Много неща видях в живота си и няма място за съжаления... И до днес живея според принципите, които винаги съм следвал."

Реклама
Реклама
Реклама