Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10652281 www.bgdnes.bg

Решението за Ноле ще е окончателно - трима съдии го вземат, няма обжалване

Решението за депортирането на Новак Джокович ще бъде окончателно, след като бе прието искането на неговите юристи делото да се гледа от трима съдии. Това по законите на Австралия означава, че нито една от двете страни няма да има право за обжалване.

Така към Джеймс Олсоп, който реши първото дело в полза на Джокович се присъединямат Антъни Бесанко и Дейвид Калахън, като и двамата са от върховния федерален съд.

Реклама

Джокович е прибран в хотела за емигранти до началото на заседанието на съда, което трябва да започне половин час след полунощ българско време. Всичко ще бъде предавано пряко. 

Според хърватския треньор Филип Сердарушич, който бе депортиран от Австралия, премиерът на страната Джеймс Морисън си прави прездизборна кампания с Новак. "Той е идеален за това. Всички сега гледат него", заяви той в интервю.

Сердарушич е категоричен, че ако не бе Джокович, никой нямаше да пипне него и Рената Ворачова, която също бе депортирана.

"В момента, в който се случи това в Ноле, ми позвъниха и ми заявиха, че ме депортират. Можех да кандидатствам отново за виза. Не съм толкова богат, за да действам като Новак. Заради това си тръгнах", допълни той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама