Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10657784 www.bgdnes.bg

Митко гушка руса красавица

Много лоша новина за родните златотърсачки лети от Албиона, където българският вратар на "Кеймбридж" Димитър Митов е големият герой за своя отбор.

Митко с невероятни спасявания помогна на тима си да отстрани богаташите от "Нюкасъл" в турнира за Купата на Англия и накара всички да говорят за него.

Реклама

Но бърз преглед на социалните мрежи показва, че там са публикувани снимки, на които Митко изглежда влюбен до уши в руса красавица. Димитър очевидно е мъж, който не крие силните си чувства. От негови кадри в инстаграм става ясно, че обича романтични ваканции в някои от най-екзотичните кътчета на света. Факт е, че от последните публикувани снимки на Димитър с очарователната блондинка е минало доста време. Но засега няма и нова информация за промяна на любовния фронт.

В Англия Митов беше засипан с похвали, след като напълно отчая нападателите на елитния "Нюкасъл" и позволи на "Кеймбридж" да продължи да мечтае в турнира за Купата на Футболната асоциация. Димитър е силно концентриран в преследването на своята голяма цел, а именно да играе футбол на най-високо ниво. Митов от години е в Англия, като мина и през академията на "Чарлтън". По това време той даде и едно от първите си интервюта за "България Днес", в което сподели интересни подробности за живота на младите футболисти в родината на футбола.

"Ставането е в 7 часа - обясни тогава младият вратар. - Половин час по-късно хващам влака и отивам на тренировка. В 8,20 часа вече съм на тренировъчната база. Имаме закуска и тренираме от 10,30 ч. След това имаме фитнес. Обядвам и се прибирам вкъщи към 16 ч. После е свободното ми време. Обичам да играя тенис на маса и да се разхождам в Лондон."

Като малък любимият вратар на Митко е Едвин ван дер Саар, а след това започва да симпатизира на Давид де Хея. Харесва "Манчестър Юнайтед" и се надява да се изправи на терена срещу "червените дяволи". Митов има отлична закалка от България, тренирал е в школата на Христо Стоичков в Етрополе.

"Стоичков тогава идваше да говори с нас - спомня си Димитър. - Казваше, че българите сме ценен народ и винаги можем да успеем, ако самите ние го поискаме. Това за мен е най-ценният съвет, научен от него."

Години по-късно самият Димитър Митов потвърждава думите на Камата. А бъдещето пред нашия вратар изглежда по-светло от всякога.

Реклама
Реклама
Реклама