Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10664666 www.bgdnes.bg

Модрич си бетонира договора

Футболистът на "Реал" (Мадрид) Лука Модрич си е подсигурил нов договор с клуба, но предстои да бъдат уточнени финансовите параметри, пише испанският "Спорт". Хърватинът отбеляза първия гол за победата с 2:0 над "Атлетик" (Билбао), с което "белия балет" си осигури Суперкупата, която бе и първият трофей, спечелен след завръщането на треньора Карло Анчелоти.

Контрактът на 36-годишният Модрич изтича в края на сезона, но след като бе избран за Играч на мача във финала в Абу Даби и получи куп похвали, е сигурно, че ще носи бялата фланелка още известно време, смята изданието. "Модрич изобщо вече не ме изненадва. Той е тук, за да спечели нова "Златна топка". Двамата с вратаря Тибо Куртоа са най-добрите в света на своите постове", коментира президентът на "Реал" Флорентино Перес.

Реклама

"Смятам, че можем да се борим за всичко, защото, когато печелиш, започваш да си мислиш, че си най-добрият, най-красивият, но аз виждам, че тези играчи не се мислят за най-красивите - радостен бе треньорът Карло Анчелоти. - В този отбор има страхотна атмосфера и това ме кара да вярвам, че можем да се борим с всеки за всичко. Имаме много качество и можем да играем по различни начини."

"Старая се да поддържам нивото си, за да играя по същия начин още няколко години. За мен няма нищо по-добро от това да съм играч на "Реал" (Мадрид). Треньорът Карло Анчелоти винаги е имал доверие в мен. Чувството е страхотно. А президентът Флорентино Перес е казал, че съм най-добрият халф в света? Не знам как да отговаря на това, много съм благодарен за тези думи. Клубът знае какво е моето желание. Със сигурност скоро ще се разберем. Винаги ми е отнемало само 2 минути, за да се договоря с клуба", обясни след успеха самият Модрич.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама