Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10664704 www.bgdnes.bg

Надал: Писна ми да слушам за Джокович

Бившият №1 в световния тенис Рафаел Надал обобщи настроенията на феновете по света с признанието, че вече му е писнало да слуша за случая с Новак Джокович.

Рафа отново коментира ситуацията с Ноле след победата си на старта на Откритото първенство на Австралия срещу Маркос Гирон. Матадора призна, че му е писнало да слуша само за ситуацията със сърбина, но и защити своя колега. Испанецът смята, че има и по-виновни от него в ситуацията.

Реклама

"Не знам дали Джокович е трябвало да играе в Мелбърн, но вече ми писна от всичко това. Преди седмица, когато спечели на първа инстанция, казах, че съм съгласен, защото решението е взето от съда. Те казаха, че всичко с визата му е наред. Вчера съдът сметна нещо различно, няма да говоря против правосъдието", каза Надал.

"Мисля, че в света на спорта идеалът трябва да е най-добрите да играят в най-добрите турнири. Най-добре за всички щеше да е Джокович да играе. Не мога да кажа повече, защото ситуацията е много неясна. Не мисля, че той е единственият, който е допуснал някаква грешка. Има и по-виновни от него. Бих искал той да играе на турнира", допълни Матадора.

Вчера в ранния следобед най-известният сърбин се прибра в Белград, където бе посрещнат от едва няколко десетки свои фенове и много журналисти. Властите бяха организирали много строга охрана около летището и хората бяха държани далеч от него. В нощта преди завръщането на тенисиста в Белград се проведе митинг в негова подкрепа, а мили думи за него осветяваха в продължение на един час фасадата на най-високата сграда в града. Тя се превърна и в своеобразен екран, на който се развя и сръбският трикольор и надпис: "Ноле, ти си гордостта на Сърбия".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама