Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10699891 www.bgdnes.bg

Правителството отиде на кино

Заслужава си да се инвестира в културата, казва Кирил Петков

Премиерът и ключови министри на премиерата в София на филм за Петя Дубарова

От много време "правителствените ложи" в БГ салоните не са били така пълни. Ключовите министри на кабинета "Петков" уважиха първата столична прожекция на лентата, вдъхновена от съдбата на една съвременна Петя Дубарова.

Реклама

Кирил Петков изненада и звездите, и публиката с импровизирано слово. В него имаше много емоции, но прозвуча и нещо много конкретно - обещание за повече пари за българското кино.

"Този филм ни показа, че си заслужава да инвестираме в българската култура. Даже министърът на финансите каза тук, че ще увеличи бюджета за култура. Трогнат съм от това, което сте направили. Страхотна мотивация! Мисля, че Петя дава един добър урок на всички нас", каза от сцената премиерът.

Бурно аплодираше колегите си и културният министър Атанас Атанасов. Не остана по-назад и колегата му Асен Василев. Заедно с министъра на растежа и иновациите Даниел Лорер и съпруга те видимо бяха на седмото небе.

Евгения Джаферович, Ники Кънчев и Графа отстрамиха БГ звездите

Първа писта на червения килим зае футболната съпруга Евгения Ангелова-Джаферович. Бившата плувкиня и настояща инфлуенсърка показа супер визия, макар и с видимо налети форми.

От дефилето липсваше Орлин Павлов, който изпълнява във филма една от централните роли. В последния момент той беше "заместен" от Графа, но причината за трампата остана загадка.

Реклама

Не пропусна церемонията обаче бившият Мистър стани богат Ники Кънчев. През годините той често споменаваше в своите предавания името на бургаската поетеса, останала завинаги на 17.

С лятна шапка се беше издокарала пеещата писателка Ваня Щерева. Почти залепена за Юлиан Вергов, тя опита да се скрие от папараците под козирката на шапката, а след това двамата избраха да се уединят в съседно на салона заведение за бързо хранене.

Актьорът, изпълняващ в лентата ролята на авторитарния директор на гимназия Иван Крачунов, използва сцената, за да направи обръщение към премиера.

"Нека министър-председателят помогне да няма повече дебюти на 55 години", заяви директно на Кирил Петков култовият актьор.

На червения килим освен певеца Орлин Павлов не стъпи и актрисата Албена Павлова. В "Петя на моята Петя" Гълъбина Чеканова от "Столичани в повече" играе блестящо любимката на класа - учителката Бочева.

В играта по заместване се включи нейният съпруг - актьорът Емил Марков - бургазлия и връстник на Петя Дубарова.

Отнесе заслужени овации и колегата му Моньо Монев, познат на зрителите от сериалите "Дървото на живота" и "Откраднат живот".

"Да дадем път на младите. В тях е истината", единодушни бяха актьорите от лентата, набори на реалната Петя Дубарова.

Двете Пети - под родителска "охрана"

Родителското тяло вардеше особено зорко младите актриси Александра Костова и Алиса Атанасова. Двете Пети движеха под постоянната "охрана" на бащи и майки за разлика от колежката си Алина Вергова. Джула от филма почти не се свъртя до именития си баща и демонстрира свобода и разкрепостеност.

"Много искам да се запозная с хора, които са познавали истинската Петя!", призна пред "България Днес" 18-годишната Александра Костова.

Специално от Германия долетя за премиерата Алиса Атанасова, дъщеря на актьора Атанас Атанасов. Звездата на Армията и съпругата му до края не свалиха черните маски, но и под тях личеше вълнението им от дебюта на тяхната наследница.

Спряганият за нов секссимвол на родното кино Ясен Атанасов отсъстваше от компанията на връстниците си.

Липсата му докара почти до истерия неговите фенки, мечтаещи да видят и пипнат момчето Анди от лентата.

За "прероден" Явор Бахаров пък спонтанно нарочиха младия актьор Мартин Методиев. Мони от "Петя на моята Петя" се превърна в една от атракциите на събитието и звездните му роли няма да зъкъснеят, коментираха известни киноветерани.

Реклама
Реклама
Реклама