Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10724775 www.bgdnes.bg

Мъж вади пищов на деца за пиратки, отива на съд

Ще ви застрелям като кучета!

Подивял пловдивски селянин, заплашил малчугани с пистолет, защото събудили 2-годишното му дете с пиратка, се изправя пред Темида. Неприятната сцена се разиграва в пловдивско село преди малко повече от година.

На 12 януари 2020 г. три дечица се забавляват, като обикалят пловдивското село и мятат пиратки. Невнимателни, каквито са малките деца, без да искат, мятат една от бомбичките на терасата на една от къщите. Пиратката гръмва точно до стаята на 2-годишно дете. То се събужда от пукотевицата и започва да реве с пълно гърло. Бащата чува какво се случва и подлудява. Взема револвера си и фенер, понеже се е стъмнило, и излиза да дири хулиганчетата, нарушили спокойствието на детето му. Вижда ги и започва да крещи да спрат и никой да не мърда. Отива към тях и насочва пистолета към главите на децата с думите: "Ще ви изпозастрелям всичките като кучета!".

Реклама

Децата, треперещи от страх, не знаят какво да правят. В този момент пощурелият татко им казва да извадят всичко от джобовете си, за да види кой има пиратки. През това време пистолетът продължава да е насочен към главите на децата. След известно време други две деца отиват да видят какво става. Въоръженият мъж ги строява и тях и ги заплашва с пистолета. Едното дете казва на побеснелия родител, че преди минути друга група малчугани са минали пред дома му. Бащата тръгва в тази посока тичешком. Уплашените деца си плюят на петите и се прибират по домовете си, за да разкажат на техните за ужаса, който са преживели.

Родителите на заплашваните малчугани вземат мерки и година по-късно агресивният пловдивчанин ще се изправи пред Темида, за да отговаря за действията си. Той е обвинен за заплаха за убийство и за притежание на незаконно оръжие. Ако признае вината си, делото ще се гледа по съкратената процедура.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама