Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10726254 www.bgdnes.bg

Радина и Динката спасяват планетата

Двойката разпродава свои стари дрехи

С поредна благородна кауза се захващат Радина Кърджилова и Деян Донков.

Театраланата двойка се включи в кампания за разпродаване на стари дрехи. Целта е ненужното облекло да не бъде изхвърлено в кофата, а да бъде предадено на някой, който има нужда от него. Този тип пазаруване наречено "Pre-loved мода" спестява 82% от негативния отпечатък на модната индустрия, която е третият най-голям замърсител на планетата.

"Свръхпроизводството използва огромно количество водни ресурси и допринася за милиони тонове въглероден диоксид в атмосферата. Всяка секънд хенд покупка спестява до 85% въглеродния диоксид и водните ресурси, нужни за нейното производство. А 95% от артикулите, които биват изхвърлени, са в супер състояние и могат да бъдат носени повторно", споделят от екипа, който стои зад каузата.

Реклама

Радина се разделя с няколко свои любими блейзъра, рокли и палта, които вече не са й необходими. Запазена марка на талантливата актриса са и дънките. Радина често може да бъде забелязана в центъра на София да джитка в спортно-елегантен стил. Впечатление прави, че в гардероба й не присъстват изключително скъпи дрехи. Очевидно тя набляга по-скоро на удобството, отколкото на показността.

Динката също не остава по-назад и продава няколко от емблематичните си кожени якета. На стила на звездата от Народния завиждат десетки мъже, които трудно биха могли да съчетаят дрехите си като Донков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама