Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10730927 www.bgdnes.bg

Община Белоградчик е най-активната община на България за 2021 година advertorial icon

 „Фитнес сред скалите“ е наградения проект, който получава 20 000 лв. финансиране от инициативата Нестле за Живей Активно 

Финалът на конкурса Нестле Живей Активно! 2021 се състоя днес в столичната зала “Раковски”, където в оспорвана битка между четирите общини финалисти – Ардино, Белоградчик, Димитровград и Тутракан - жури в състав олимпийските медалисти Йордан Йовчев и Симона Дянкова, Мария Яровая от НСОРБ и Мария Тодорова от Нестле България и Рада Стефанова, представител на Министерство на младежта и спорта избраха община Белоградчик за големият победител. 

“Беше трудно да отличим най-заслужилият участник, защото и четиримата полуфиналисти ни представиха събития, превърнали се в истински празник на движението за града, както и много интересни проекти за насърчаване на физическата активност на открито. Но тъй като няма състезание без шампион, ние в консенсус избрахме Община Белоградчик, заради ентусиазма и ясното желание да продължава да работи за превръщането на активния начин на живот в здравословен навик за гражданите и след края на конкурса. Пожелавам на всички участници да бъдат още по-активни догодина в този конкурс, който носи духа на олимпийските игри, където  самото участие вече е победа, защото  променя живота ни към по-добро”, каза Йордан Йовчев, дългогодишен партньор на инициативата Живей Активно. 

Над 1000 жители на Белоградчик се включиха в спортния полуден, организиран от общината, и извървяха общо над 10 000 000 крачки.

Паричната награда от 20 000 лв. ще се използва за изграждане на „Фитнес сред скалите“ – проект, който съчетава удоволствието от общуването с красотата на природата и енергията от движението. Проектът ще бъде реализиран в рамките на 1 календарна година и ще допринесе физическата активност да се превърне в траен здравословен навик  за гражданите на Белоградчик. 

“Изминалата година беше предизвикателна за всички ни. Изолацията, която ни наложи пандемията направи по-сложно, но и още по-необходимо организирането на масови мероприятия, които да дадат възможност на хората да излязат на открито, да се раздвижат, да бъдат заедно. Затова каузата на Нестле България е толкова важна не само с финансовата подкрепа, но със стимула, който ни дава ние самите да се активизираме. Благодарим на организаторите на конкурса за отдадеността и упоритостта, с която ни мотивират и каним всички догодина да ни посетите и да видите на място как сме инвестирани наградния фонд, за създаването на уникалния ни фитнес сред скалите”, каза Елена Александрова от община Белоградчик.

 Над 10 000 души се включиха в активностите, организирани от 20-те общини участници в тазгодишния конкурс Нестле Живей Активно! като най-масово застъпено беше ходенето, следвано от спортни игри на открито за всички възрасти. 

Конкурсът се провежда за трета поредна година. Първият голям победител през 2019-та, община Девня, реализира успешно проект за реновиране на парк в кв. Река, а победителят от 2020 г. община Велики Преслав използва наградата за изграждането на първия фитнес на открито в града. 

“Активно да раздвижваме средата - буквално и преносно - е дългосрочен ангажимент на Нестле към българските граждани и общество. Вече повече от 15 години сме посветили най-голямата си социално отговорна инициатива да мотивираме хората да видят ползите и да изпитат удоволствие от активния начин на живот. Аз лично искрено се вълнувам като виждам как с годините проектът прерасна от мъничка идея с едно събитие в масово национално движение с целогодишни инициативи, реално повлияли на над половин милион българи и привлекли над 170 партньори, сред които и най-големите български спортисти активно да работят за каузата. Днес казвам честито на победителя, а от утре започваме да работим за следващото издание на конкурса и да организираме първото зимно събитие от календара ни за 2022 година, защото това е големият смисъл на Живей активно - никога да не спираме на едно място”, каза г-жа Нели Ангелова, директор комуникации Нестле за Югоизточен пазар. 

Поздравявам организаторите и всички участници в инициативите на „Нестле за Живей Активно“ през изминалата година. В такива кампании всички са победители, защото се популяризира масовият спорт, активният начин на живот и балансираното хранене. В лицето на ММС имате партньор, на когото можете да разчитате за съдействие и в бъдеще. Вярвам, че през настоящата година ще сте още по-мотивирани за достигането до повече хора и по-добри резултати“, заяви Рада Стефанова, началник на политическия кабинет на Министерство на младежта и спорта.  

За конкурса и инициативата Нестле Живей Активно:  

Националният конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно!“  се провежда за трета поредна година и е важна част от цялостната програма. Негова основна цел е да мотивира максимален брой хора от цялата страна да водят активен начин на живот и да се хранят балансирано като подкрепи усилията на местните власти в тази посока. Ръководството, координацията и контролът при организирането и провеждането му се осъществява съвместно от Нестле България и основния партньор на инициативата НСОРБ.

Програмата „Нестле за Живей Активно!“ е мащабен и комплексен дългосрочен проект със 17-годишнна история, който през разнообразни  целогодишни инициативи промотира физическата активност и балансираното хранене в България с идеята да ги превърне в устойчив навик за българските граждани. 

С годините „Нестле за Живей Активно“ излезе от рамките на кампанията и се превърна в национално движение, даващо възможност на стотици хиляди българи да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. Инициативата от 2006 година досега достигна до 500 000 души, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активния начин на живот. 

Реклама
Реклама
Реклама