Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11357409 www.bgdnes.bg

Кметът на Ребърково пред "България Днес": С парите от Краси Радков ще купим строителни материали

Актьорът е един от най-големите дарители за ремонта на местната църква 

"Изключително сме благодарни на Краси Радков, че направи дарение за ремонта на църквата ни. С парите ще купим строителни материали, които като повечето неща също поскъпват буквално всеки ден".
Това заяви пред "България Днес" Петър Петков, кмет на врачанското село Ребърково.
В понеделник вечерта обичаният актьор спечели поредния епизод на предаването "Като две капки вода". Той получи от журито чек за 2500 лева, които да даде за благотворителна кауза по свой избор. Радков заяви, че дава сумата за ремонта на църквата "Св. св. Апостоли Петър и Павел" в Ребърково, което е неговото родно място.
"Разговарях по телефона с Краси Радков и лично му благодарих за подкрепата. Очаквам от продуцентската компания да се свържат с мен, за да уточним детайлите как и кога парите ще бъдат преведени. Краси е един от най-големите дарители за храма, заедно с едно семейство от селото, което с лични средства подмени цялата дограма на църквата", каза още пред вестника Петков.


Кметът обясни, че от една година има кампании с различни инициативи за набиране на средства. През декември успешно е завършил ремонтът на покрива, а със затоплянето на времето започва облагородяването на вътрешното пространство.
"Призоваваме хората, които искат да ни помогнат, да даряват пари и строителни материали. Всичко поскъпва за часове и имаме нужда от подкрепа, за да завършим благородното дело докрай. Тази година ще отбележим 100-ия юбилей от построяването на църквата и надеждите ни са да бъдем готови с ремонта до 29 юни, когато е храмовият празник", добави кметът на Ребърково.
Петков е категоричен, че ще бъде изпратена специална покана на Краси Радков за празничния ден, а актьорът му е казал, че при първа възможност ще посети селото и църквата, за да се запознае на място как вървят ремонтните дейности.
Името на Ребърково идва от ребро като географски термин, което означава склонове, прорязани от порои и изпъкнали като човешки ребра. Местността Пиларище е с наклон към река Искър и дори сега в ненаселената й част пороите я набраздяват подобно на човешки ребра.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама