Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11533751 www.bgdnes.bg

"Гласът на България" Петя Панева: Омъжих се, 300 души бяха на сватбата ни

Митко ми даде пръстен на Бъдни вечер, открих човека, който ще е стълб в живота ми 

КОЯ Е ТЯ

Петя Панева е победителката в последния сезон на музикалното риалити "Гласът на България". Народната певица впечатли с изключителни вокални умения, които грабнаха сърцата и умовете на жури и публика.

Реклама

Преди броени дни родената във Варна изпълнителка вдигна сватба в Асеновград, на която се време във вечна любов на своя приятел Митко. За емоциите от предложението за брак и сватбеното тържество, както и промяната в живота на Петя след спечеления формат четете в следващите редове.

Тази есен по bTV предстои новият сезон на "Гласът на България".

- Честито и горчиво, Петя! Какви емоции изживяхте на сватбеното тържество?

- Наистина беше страхотно! Изживяхме много по-силно момента, защото двамата главно си организирахме всичко с помощта на родители и близки.

- Млада, красива, победител в "Гласът на България" - лесно ли се "предадохте"?

- Моите родители винаги са ми казвали, че мечтаят да открия човек, който би правил това, което правят те за мен. Знаем, че никой не е вечен на този свят и ако дойде момент, в който тях да ги няма, а до мен да липсва такъв човек, който да бъде стълб като тях, животът би бил значително по-труден. Когато видях тази подкрепа в очите на Митко, си казах, че дали съм на 20, 30 или 40 години - няма никакво значение, щом съм намерила и почувствала точния за мен човек.

- Как се случи предложението?

Реклама

- Беше много истинско, вълнуващо и емоционално, както и всичко, което се случва между нас. Беше на Бъдни вечер. Бяхме се събрали двете семейства вкъщи. Точно в полунощ дойде моят коледен подарък - страхотен пръстен в комплект с диамантено колие. Беше невероятна емоция.

- Веднага ли отговорихте с "да"?

- Да! От първия момент, в който го видях, си казах, че това е моят човек. Всичко беше въпрос на време да се развият по този начин нещата.

- Имаше ли кражба на булката по стар български обичай?

- Опитахме се да спазим в максимална степен старите български обичаи, които за нашите семейства са изключително важни и ги направихме в голяма степен. Успяхме да съчетаем нещата и се получи много добре.

- Колко гости посрещнахте?

- Близо 300 души. Беше най-съкратеният вариант, който успяхме да направим в крайна сметка от дългите списъци. Смятам, че когато човек прецизно организира нещата и обмисля всичко по предварителен план, като го осъществява крачка по крачка, накрая нещата се случват. Двамата много работим и си беше напълно заслужено да си направим наше събитие, на което да се повеселим с най-близките си хора.

Фотограф на сватбата беше Борис Христов от "Гласът на България". Присъстваха и много значими за музиката имена, сред които Иво Папазов-Ибряма, Петър Ралчев, Младен Малаков. Калинка Вълчева пя на моето извеждане. Все заслужили хора, които отдадоха уважение към нас и нашите семейства.

- Тъкмо с песен на добруджанската певица Калинка Вълчева вдигнахте публиката на крака в "Гласът на България".

- Когато решихме, че ще организираме нашата сватба, първото нещо, което исках да се направи при прибулването ми, беше да се изпее песента "Я, изгрей, изгрей", и то от самата Калинка Вълчева. Затова съм много щастлива, че тя имаше възможността да го направи и да присъства на самото тържество. Много хубави емоции!

- Защо решихте да не заложите на народни носии, а на традиционните младоженски одежди?

- Ние ежедневно сме в народни носии в нашите ангажименти. Затова реших, че искам да бъда типичната булка с дълга бяла рокля. Така решихме да не бъдем в народни носии.

- Какви кумове си избрахте?

- Това са наши много близки приятели. Те са много отдадени към нас. Рядко човек може да срещне в живота си толкова истински приятели, на които да можеш да се опреш не само в хубавите моменти, но и в тежките. Знаем, че цял живот ще бъдат част от нашия.

- Хубави неща се случват във вашия живот за кратко време - спечелихте "Гласът на България", омъжихте се скоро след това, народът ви обгърна с любов и позитивна енергия. Как се отрази всичко това?

- Ако трябва да съм честна, нещата за мен не са се променили кой знае колко. Не витая в облаците и не смятам, че щом съм спечелила формата, съм вече недостижима. Напротив! Знам, че тепърва ще ми предстоят още много неща, в които да докажа, че съм заслужила победата. Защото смятам, че всяка награда е необходимо да бъде доказана в годините след това с музиката, която ще предам на хората.

Това, което забелязвам е, че много хора вече ме разпознават, повече хора се възхищават на мен, гласа ми и таланта. Нещо, което много ме радва. Това е и стремежът ми - да бъдем близо до хората и те да ни обичат и да има за кого да създаваме музиката ни. Това води и до много по-голяма отговорност, защото знам какви очаквания имат хората, за които съм разпознаваема личност. Не трябва да ги разочаровам.

- Отстрани се виждат хубавите неща и успехите, но какви пречки и трудности срещате по пътя?

- Има доста неща, които наистина не се виждат. Месеци след като спечелих "Гласът на България", работата ми се утрои и това колкото е хубаво, толкова е и натоварващо. Не съм свикнала с толкова много ангажименти, но именно за това се борим всички - да имаме работа и срещи с почитатели. Но не всеки ден си в кондиция да можеш да твориш, а знаеш, че трябва да го направиш. Всеки те очаква и иска да чуе нещо ново от теб. Това наистина е трудно.

- Сблъсквате ли се със завист?

- Никой не може да спре завистта на хората. Аз съм много емоционален човек и преживявам много навътре всяко нещо. Опитвам се да не обръщам внимание на негативните неща. Действително има много положителни хора, които гледат с добро око. Но има и други хора, които са много лоши и не осъзнават как с думите си могат да наранят отсрещния човек, който тепърва прохожда. Има много фактори, с които тепърва ще се сблъсквам и ще се поправям, но нека не забравят хората, че не е лесно.

Реклама
Реклама
Реклама