Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11543478 www.bgdnes.bg

Бившата съпруга на убития Любомир Милчев: И преди нападаха Денди

С него имахме много конфликти, стигало се е и до физическа саморазправа, разкрива Юлия Минева

Денди е бил нападан и многократно в миналото, твърди пред "България Днес" бившата съпруга на убития писател Юлия Минева. През януари светският хроникьор бе намерен с разбита глава, настанен в болница, но въпреки усилията на лекарите почина. Според аутопсията писателят е бил убит. За престъплението още няма задържан.

Реклама

Бившата съпруга на Дедни не е правила опело по случай 40-ия ден от смъртта му, каза самата тя пред "България Днес". Юлия Минева не е била поканена на панихидата от сестрите на покойния Милчев, който бе погребан в Перник.

Експоловинката на Денди споделя още, че според ключов свидетел на досъдебното производство за смъртта му писателят е бил намерен в безпомощно състояние, с кръв по главата, паднал на земята в градинката на столичната църква "Свети Георги", недалеч от квартирата си. Този свидетел е бил разпитан от дознателя Григоров, а самата Юлия също е дала показания, довери бившата жена на Любомир Милчев.

"Нямаше какво особено да кажа, защото с Любо не се бяхме виждали от 10 години, след като се разделихме през 2012 г. Не сме се срещали, не си говорехме", уточнява Юлия Минева.

Оказва се, че екссъпругата на Денди е пазела през годините много тайни от семейния им живот, някои от които са доста нелицеприятни. По думите й през 2012-а тя буквално е избягала от семейното жилище, оставяйки всичко на съпруга си, след сериозен инцидент.

"Денди далеч не използваше само интелектуална ирония в общуването си с мен", твърди бившата половинка на нестандартния културтрегер.

За вестника тя каза още, че много пъти бившият й мъж е бил с разбит нос и съседи са й казвали, че е бил нападан. А и самият той, поясни Минева, гледал да не остане длъжен. Тя си спомня, че веднъж, докато двамата се разхождали из София, от джип слезли млади мъже, които се приближили до Денди и го засипали с обиди.

"Отначало бях много изненадана от тези конфликти с Любо и не можех да дам отпор. Но след това се научих. И въпреки това не можах да свикна с тях до края на семейния ни живот. Един път бях в "Пирогов" в доста тежко състояние. След последния конфликт, при който той ме заключи и ми взе телефона, напуснах дома ни и повече не съм се виждала с Денди", разкрива още Юлия Минева. По думите й двамата с него много по-лесно и задружно изкарали тежките години на прехода. Но когато тя започнала да печели стабилно и да дава цялата си заплата на Денди, за да може той само да пише книгите си, разбирателството помежду им започнало да се топи бързо, докато накрая отношенията им се оказали изчерпани.

Реклама
Реклама
Реклама