Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11558794 www.bgdnes.bg

Азис натопен в схема с болни деца

Чрез фалшив профил в мрежите

Злоупотребяват с името на певеца, искат пари за сирачета от негово име

Страховита измама с името на Азис плъзна в мрежата.

Този път името на краля на попфолка е замесено в лъжа, свързана с невръстни болни деца и сирачета. Мними крадци правят фалшив профил на певеца, копие на оригиналния му, чрез който искат пари за дарения за деца, болни от COVID, украински бежанци и сираци.

Фалшификаторите представят Азис като основател на организация за хуманитарни помощи, която цели само и единствено да "помага" на деца. С цел кражба на повече средства измамниците се възползват от войната в Украйна и по думите им Азис събира пари, за да помогне и на украинските деца, като им дарява пари за образование, подслон и храна. За фейк профила Васил, както е истинското име на певеца, получава сигнали от свои фенове. Някои от тях дори се доверяват на мошениците и пращат пари и данни по съмнителни сметки.

Реклама

"Не се ли изморихте да лъжете хората?! Всеки ден по няколко профила в различни социални мрежи?", гневи се Азис след поредната измама с неговата самоличност.

"Виждат Азис, прочитат "пари" и много от чувствата и усещанията им са притъпени", обясни неотдавна ромският славей.

Той определя като изключително странно това, че хората се доверяват на подобни измами и изпращат пари. Азис недоумява как при толкова много методи за даряване някой би се хванал на подобна въдица.

Не за първи път името на певеца е замесено в подобни схеми. В последните години инстаграм и фейсбук измамите чрез фалшиви профили на известни личности взимат превес в мрежата. В началото на миналата година редица БГ звезди алармираха за различни измами с техните самоличности. Фалшивите профили във фейсбук и инстаграм с лицата на десетки известни личности обещават награди за последователите си. От фейк профилите мошениците приканват последователите си да се регистрират в специален сайт, за да получат награди от 5000 евро. По този начин хакерите достигат до лична и банкова информация.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама