Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11563883 www.bgdnes.bg

Валери Домовчийски: Пак ще бием с 2:1!

Валери Домовчийски вкарва един от головете за "Левски" при последния финал с ЦСКА. През 2005 година "сините" побеждават с 2:1. Настоящият изпълнителен директор на тима Дани Боримиров открива резултата, Домо удвоява, а Христо Янев връща един гол от дузпа. Станимир Стоилов вдига първия си трофей в своята треньорска кариера. Нападателят на "Марица" (Пд) разказа пред "България Днес" за онзи триумф.

- Валери, какво си спомняш от последния финал с ЦСКА?

- Тогава още бях само на 18 години. Играх цял мач титуляр в атаката. Спомням си, че вкарах за 2:0. ЦСКА върнаха един гол и малко потреперихме до последния съдийски сигнал, но в крайна сметка успяхме да удържим резултата и да вдигнем купата.

Реклама

- Как ще опишеш тези емоции?

- Чувството е страхотно да играеш пред толкова много публика и да зарадваш нашите фенове. Особено пък, когато побеждаваш ЦСКА на финал - това не може да се опише с думи.

- Сега отново за трофея ще спорят ЦСКА-София и "Левски". Какво очакваш?

- Голям финал предстои в неделя определено. Няма да бъде лесен мачът и за двата отбора. Очакванията са много големи, но се надявам да се получи хубаво дерби. По-добрият нека да победи, надявам се това да бъде моят отбор.

- На чия страна са шансовете?

- В такъв мач няма фаворит независимо от моментното състояние. Всеки пак е дерби, финал, един мач.

- Работил си дълго с Мъри Стоилов, Какво може да кажеш за него?

- Разбира се, че Станимир Стоилов е причината "Левски" да изглежда преобразен през тази пролет. Това цяла България го вижда, не само аз. Той доказва отново, че е най-добрият треньор у нас, и му желая успех. Искам отново да донесе радост на всички привърженици на "Левски", както го е правил досега.

- Точна прогноза за финала?

- Отново 2:1 нека се повтори, както беше в предишния такъв финал.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама