Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11574017 www.bgdnes.bg

Станимир Стоилов: Печелил съм купи, нямам притеснения

"Нямам притеснения, достатъчно съм участвал в такива мачове и съм печелил купите на различни държави", обяви треньорът на "Левски" Станимир Стоилов в навечерието на финала за Sesame Купата на България по футбол. Различно е при играчите и е нормално у тях да има повече притеснение, уточнява Мъри.

"От доста време има предстартова треска и не само за Купата, но и за другите мачове. Ние изоставахме доста в игровото си поведение, резултатите и класирането. Особено сега, когато успяхме да стигнем до финала и да спорим за трофей, е нормално да има напрежение в играчите", казва още Стоилов. "Синият" наставник докосна трофея, поставен на масата пред него и колегата му Алан Пардю, но обясни, че това не е от суеверие. "Докоснах купата, защото мислех, че изглежда по-добре за снимката. Какво си говорим тук не е толкова важно, важно е какво ще се случи на терена", казва още Мъри.

Реклама

За двубоя в неделя Стоилов вече е готов и със състава, включително и на вратарския пост, където ще се изявява Пламен Андреев. "Нямам проблеми със състава в главата си. Естествено, повече имам притеснение как ще играем. С оглед на това, че срещу нас има отбор, който има натрупани достатъчно важни мачове, голяма увереност и самочувствие и един опитен мениджър, това е една предпоставка ние да се справим добре и всеки, който получи възможност, да играе добре.

Нямал съм разговори с Пламен. Той е израснал в школата на "Левски" и знае какво е да се играе срещу ЦСКА. Преди много години в първия ми мач в групите на Лига Европа пази Ники Михайлов, който тогава беше на годините на Пламен сега. Имаме план и една победа или загуба не е от значение за развитието на клуба. Не мисля, че им е нужна от допълнителна настройка на играчите от школата. Това е важен мач и противникът има доста повече опит, като се има предвид, че е и печелил този трофей", завършва Стоилов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама