Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/11592866 www.bgdnes.bg

Олимпийка празнува златна сватба

След 50 години любов 

Лидия Гушева и съпругът й Димитър на парти с Галена 

Златна сватба вдигна олимпийската състезателка Лидия Гушева. Спортистката отново каза заветното "да" на любимия си Димитър на пищно парти в заведение в центъра на Пловдив.

"Това беше един от най-специалните дни в моя живот. Такъв купон си направихме, че все още не мога да го забравя", сподели специално пред "България Днес" 70-годишната Гушева.

Реклама

Тя е една от най-добрите ни атлетки в скока на дължина и бягането с препятствия през 70-те и началото на 80-те години на миналия век. На Летните олимпийски игри през 1980 г. в Москва се състезава в скока на дължина и постига едни от най-добрите резултати. След завършване на кариерата си като атлет пловдивчанката се посвещава на треньорската професия, която практикува успешно и до днес.

"В деня на годишнината ни с мъжа ми отидохме на работа в залата и без да очакваме, децата, които тренирам, ни бяха подготвили страхотна изненада. Посрещнаха ни с много поздрави и прегръдки. След което видяхме, че бяха украсили със златни балони и за капак ни подариха купа и сърце от шоколад", разказа развълнуваната лекоатлетка. По този уникален начин празничният ден за семейството тепърва започвал. След това те поканили младите спортисти, най-близките си хора и приятелите на вечеря, която неочаквано се превърнала в щур празник.

"Отпразнувахме златната си сватба заедно с Галена. Оказа се, че тя е гост в заведението, и цяла вечер се грижеше за доброто ни настроение. Имаше много народна музика, танци и усмивки", разказва Лидия. Тя допълни, че не е виждала изпълнителката в тази светлина, а я знаела само като жури в музикалното предаване "Гласът на България".

"Запознахме се и си направихме много снимки. Тя искрено се зарадва на повода, за който се бяхме събрали. Дори постоянно ни поздравяваше и казваше на хората да взимат пример от нашето семейство за дълги години разбирателство и любов", сподели Гушева. Тя разкри, че тайната за половинвековната връзка между нея и Димитър е общият път, по който вървят, и подкрепата, която си дават в най-трудните моменти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама