Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11609004 www.bgdnes.bg

Юрген Клоп: Резервите ми са ферари в гаража

"Моите резерви са като ферари, паркирано в гаража." Това заяви мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп след победата на неговия отбор над "Саутхемптън" с 2:1 като гост.

"Червените" стигнаха до обрат, след като "светците" поведоха в 13-ата минута, но голове на Такуми Минамино и Жоел Матип донесоха ценните три точки за "червените". Така мърсисайдци остават само на точка от лидера в класирането "Манчестър Сити".

Реклама

В последния кръг "гражданите" приемат на "Етихад" "Астън Вила" - отбора, воден от бившия капитан на "Ливърпул" Стивън Джерард. Тимът на Юрген Клоп домакинства на "Уулвърхемптън".

"Много съм щастлив от играта на футболистите, беше трогателно - призна Клоп след успеха срещу "Саутхемптън". - Каквото и да се случи до края на сезона, тази група играчи показва забележителен характер." Клоп не можеше да разчита на контузените Мохамед Салах и Върджил ван Дайк и реши да даде почивка на Трент Александър-Арнолд, Андрю Робъртсън и Садио Мане. За радост на привържениците на "Ливърпул" Върджил ван Дайк намекна, че ще играе срещу "Уулвърхемптън" в неделя. Холандският национал се контузи на финала за Купата на Англия срещу "Челси" миналата събота. "Ще се видим в неделя", написа Ван Дайк в социалните мрежи и това се приема като знак, че травмата вече отшумява.

Драматичният край на сезона във Висшата лига кара медиите в Англия да чертаят все по-невероятни сценарии за развръзката в неделя, някои от които граничат с научната фантастика. Така например "Сън" изчислява, че титлата може да се реши с още един последен мач между "Манчестър Сити" и "Ливърпул". Но за целта трябва да бъдат налице някои задължителни предпоставки. Първо, "Астън Вила" на Стивън Джерард трябва да победи звездите на мениджъра на "Сити" Пеп Гуардиола с 6:0 в неделя. Освен това "Ливърпул" и "Уулвърхемптън" трябва да завършат 5:5 на "Анфийлд". Тези резултати ще доведат до това, че двата отбора ще завършат сезона с по 90 точки. Головата разликата, отбелязаните голове и резултатите от директните мачове между "Сити" и "Ливърпул" биха били идентични. Тимовете на Гуардиола и Юрген Клоп ще имат голова разлика от плюс 66 с по 96 отбелязани попадения. И двата мача във Висшата лига между "Сити" и "Ливърпул" завършиха 2:2. При такава ситуация правилото за определяне на шампиона е да се изиграе директен мач за трофея между претендентите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама