Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11616797 www.bgdnes.bg

"Айнтрахт" покори Лига Европа, Кевин Трап спасява с болна ръка

Героят: Имах предчувствие за дузпата на Рамзи

Вратарят на "Айнтрахт" (Франкфурт) пазил с болна ръка във финала, в който тимът му победи "Глазгоу Рейнджърс" след 1:1 в редовното време и продължението и 5:4 при дузпите на финала, игран в Севиля. За "сините" в грешник се превърна взетият под наем от "Ювентус" Аарън Рамзи, който единствен пропусна от бялата точка.

До деня на мача дори не е било ясно дали Трап ще може да застане под рамката във финала на Лига Европа, пише "Билд".
Трап получи травма преди десетина дни в мач срещу "Борусия" (Мьонхенгладбах), след това въпреки болката пази срещу "Майнц 05". "Реално това бе само обостряне на стар проблем, няма причина да не пазя - коментира стражът. - Аз съм амбициозен човек, такова нещо не може да ме спре. Просто не е планирано при мен."
Вратарят призна, че е имал предчувствие при дузпата на звездата на "Рейнджърс" Аарън Рамзи. "Знаех, че късметът ще ме покрие при дузпата именно на Рамзи. Направо не мога да повярвам, че сме шампиони, вижте радостта на феновете ни", каза емоционално Трап.
"Айнтрахт" спечели втория си европейки трофей след 1980 година, когато вдига Купата на УЕФА. Германският тим остана непобеден в 13 мача в Лига Европа през този сезон, така че съвсем заслужено триумфира в турнира и през следващата кампания ще играе в Шампионската лига, въпреки че завърши на 11-о място в Бундеслигата.
Треньорът на шотландския тим Джовани ван Бронкхорст защити "грешника" Рамзи. "Бяхме се подготвили за дузпи - обясни Бронхорст. - Баришич се наложи да излезе, а той бе първият ни изпълнител. Някои играчи не бяха в добро състояние, за да изпълняват дузпи, но Рамзи бе на разположение. Той е наистина съкрушен, всички са разочаровани, видях тъгата в съблекалнята. Той се нагърби с отговорността, но за съжаление не успя да отбележи. В края на мача също имахме страхотен шанс. Кент направи всичко възможно да се разпише. Подобни положения трябва да се оползотворяват, особено в края на мача."

Реклама

Президентът Петер Фишер:

По-интересно е срещу "Реал", отколкото с "Гройтер Фюрт"

Президентът на "Айнтрахт" (Франкфурт) Петер Фишер бе изключително доволен от триумфа на неговия тим във вчерашния финал за Лига Европа. "Орлите" спечелиха трофея след изпълнение на дузпи срещу шотландския гранд "Рейнджърс",

но въпреки това Фишер подчерта, че в клуба ще продължат балансираната си политика, а няма да се хвърлят в необмислени харчове заради Шампионската лига.
"Няма да се хвърляме в теглене на кредити и просто да купуваме само защото сме се класирали за Шампионската лига. Все пак ще е доста по-лесно, когато не знаеш дали ще играеш срещу "Ливърпул" или "Реал" (Мадрид), доста по-интересно е. Звучи по-добре, отколкото срещу "Гройтер Фюрт", заяви президентът на клуба.

Ще има ли сватба за стража

Ще има ли сватба и кога за вратаря на "Айнтрахт" (Франкфурт) Кевин Трап, пита се "Билд". Стражът вече е сгоден за модела Изабел Гуляр, която е любимка не само на феновете на отбора, но и на мъжете по света. Разбира се, заради секси фотосите, които си пуска в интернет.
Макар и с изключителна визия, бразилката е вече на 37 години и намеква,

че й е време да се задоми и създаде семейство. Въпросът е дали и Кевин е на мнение, че му е нужно да направи решителната крачка в личния си живот.
В модните среди Изабел е позната като Ангел на "Виктория Сикрет", макар да бе такава между 2005 и 2008 година. Тя участва и в дефилетата в следващите пет години, а е работила и за най-престижните модни марки.


"Сините" минаха през ада на фалита

"Глазгоу Рейнджърс" си е "Глазгоу Рейнджърс"! Тимът разреши спора с УЕФА и тя призна приемствеността след фалита на клуба преди десет години. Ситуацията напомня на тази и с български клубове, но "сините" от Шотландия бяха върнати в четвърта дивизия и изминаха целия път, за да станат шампиони отново преди година.

През 2011 г. след три титли и купища похарчени пари се оказа, че "Рейнджърс" дължи над 100 милиона паунда на банки и кредитори и не може да ги обслужва. На 1 юни 2012 г., след като не успя да се договори с кредиторите си месеци наред, The Rangers football club влезе в процес на ликвидация. Активите на дружеството бяха изкупени от нова компания на тогавашния собственик и президент Дейвид Мъри. Отначало Футболната асоциация не призна "новия клуб" за наследник, но Футболната лига го направи. Противниците се заяждаха, някои продължават, но управата спази всички законови изисквания, покри необходимата част от дълговете и след много страдания получи както от съда, така и от УЕФА признание, че това си е "Рейнджърс", същият, основан през 1872 г.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама