Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11650608 www.bgdnes.bg

400 хулигани уговарят меле в Албания

Агитките на "Рома" и "Фейенорд" имат стара вражда, 3000 полицаи ги вардят

Чудовищно меле на албанска земя си уговарят тайно крайните привърженици на "Рома" и "Фейенорд". Италианският и нидерландският отбор се изправят един срещу друг във финала на Лигата на конференциите. Двубоят е в балканската столица Тирана и ще се играе на 22-хилядния национален стадион стадион "Еър Албания". Срещата ще се излъчва пряко по bTV Action и по Макс Спорт 3 от 22 часа наше време.

Над сто хиляди фенове на двата тима вече щурмуват Тирана. Полицията засече информация в социалните мрежи за подготовка за голям бой между ултрасите. Във въргала щели да участват 200 срещу 200 души.

Реклама

"Имаме среща с историята и трябва да я уважим", написа в туитър групата "Рома Ултрас". Двете агитки вече имат един кървав сблъсък в историята. През 2015 година нидерландците нападнаха фенове на "Рома" край известния фонтан "Ди Треви" във Вечния град преди дуела за Лига Европа.

Организаторите на финала в Албания са мобилизирали близо 3 хиляди полицаи, които да следят за реда. На самия стадион ще има допълнително и 650 стюарди.

"Ще направим всичко необходимо да не допуснем какъвто и да е акт на насилие и нажежаване на обстановката", отсече албанският вътрешен министър Бледи Чучи. Нидерландските фенове вече показаха рогата си на полуфиналите в началото на месеца, когато предизвикаха безредици във френския град Марсилия. От своя страна "Фейенорд" ще се опита да се превърне в първия клуб, печелил и трите най-силни европейски турнира в момента - КЕШ (Шампионска лига), Лига Европа и Лига на конференциите.

"На финали обикновено шансовете са 50 на 50, но ще опитаме да ги направим 51 на 49 в наша полза. Това трябва да се случи по време на мача. Играчите ми са готови да дадат всичко от себе си", увери треньорът на "Рома" Жозе Моуриньо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама