Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11650873 www.bgdnes.bg

Сираков дава акциите след проверка

Томашич и Бардон от "синята приказка" екзалтираха феновете на Могилката

Собственикът Наско Сираков даде старт на кампанията "Левски" на левскарите" от трибуната на Могилката, където започнаха празненствата по случай 108-ата годишнина на "сините" вчера. Целта на сдружението е част от бюджета на клуба да се осигурява от феновете. В замяна те ще имат право на глас при определяне на ръководството.

Това ще става посредством плащането на годишен членски внос в размер на 200 лв. само по банков път, за да се гарантира прозрачността.

Реклама

"Сдружението няма цели да управлява пряко клуба. Голямата цел е да проведе честни, открити избори. На тях да се избере президент за определен мандат. Не се стремим и не искам да управляваме клуба. Нашата цел е да пазим идентичността на клуба, да пазим традициите и историята, да събираме една сума, която да влиза в бюджета на клуба", заяви председателят на управителния съвет на сдружението Димитър Костадинов.

Самият Сираков на два пъти в разстояние на няколко часа обяви, че ще предаде акциите на клуба едва когато е сигурен, че те ще попаднат в правилните ръце.

"Знам, че искрено се вълнувате за бъдещето на акциите, които притежавам - написа той в обръщение към феновете по случай рождения ден на клуба. - Бих искал да Ви уверя, че ще се разделя с акциите само тогава, когато съм сигурен, че са в правилните ръце и на точното място. Това решение няма да взема сам. Ще го обсъдя със Станимир Стоилов. С него сме доказали в годините, че знаем КАК. Бъдете спокойни, защото никой не ми е поставял условие да дам акциите на сдружението, преди то да е доказало, че е в състояние да ръководи процесите в любимия ни клуб."

Сираков потвърди това и на Могилката, след като даде старт на "Левски" на левскарите".

"Тук няма да има задкулисие. Ако на някой му мине през главата, че може да вземе акциите по някакъв нередовен начин, значи много малко ни познава", категоричен е той.

Същинска истерия сред феновете, дошли на Могилката, предизвика появата на две от звездите от "синята приказка" - Игор Томашич и Седрик Бардон. Двамата бяха част от тима на Станимир Стоилов на "Герена", който игра 1/4-финал в турнира за Купата на УЕФА и стана първият български отбор в групите на Шампионската лига. Двамата бяха посрещнати с бурни аплодисменти от множеството привърженици. След края на официалната част бяха обградени от купища хора, желаещи да се снимат с тях. Бащи обясняваха на малките си деца кои са тези двама бивши футболисти. Хърватинът и французинът дълго не можаха да си тръгнат. Снощи те взеха участие в шоу-мача срещу настоящия отбор на "Левски".

Реклама
Реклама
Реклама