Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/11823149 www.bgdnes.bg

Рафа Надал чака първо бебе

В Испания разкриха дълго чакана новина, съпругата Хиска е бременна

Рафаел Надал очаква първото си дете! Дългоочакваната новина съобщава списание Hello, като се позовава на близки на тенис легендата. Кралят на клея и съпругата му Хиска все още не са потвърдили, но се очаква това да стане съвсем скоро. В момента те са на ваканция в Майорка след поредния триумф на Рафа на любимия му турнир "Ролан Гарос".
Надал и Хиска са заедно от дълги години, а през 2019-а вдигнаха пищна сватба. Детето ще е първо и за двамата. Носителят на рекордните 22 титли от Големия шлем никога не е крил, че иска да има наследници. До този момент Рафа не се решаваше да направи голямата крачка най-вече заради кариерата си. Надал вече е на 36 години и до края на кариерата му не остава много. В момента тенис иконата внимателно подбира турнирите си и вече има повече време за семейството си.


Преди около две години Рафа коментира, че би искал децата му да тръгнат по неговия път. "Бих се радвал, ако станат спортисти, но не е задължително да се занимават професионално със спорт. Хубаво е да имат духа на атлети", каза Надал през 2020-а. След това един от най-големите в тениса обясни и защо все още не бърза с децата. "Искам да имам деца, аз съм семеен тип и много обичам малчуганите - казва Рафа. - Искам обаче да осъществя тази мечта, когато приключа със спортната си кариера. Искам аз да се грижа за тях. Не съм сигурен, че сегашните ми пътувания ще са нещо добро за децата. Някой ден със съпругата ми ще имаме деца. Искам деца, разбира се, но има един голям проблем при мен и той е, че кариерата ми продължава и все още не съм приключил с тениса. Ще мисля за родителство, след като окача ракетата на пирона, както се казва. Преди бях сигурен, че на 30 години вече ще съм се отказал от тениса, но ето че продължавам да играя. В крайна сметка всичко се оказва съвсем различно. Кариерата ми продължава, което означава, че няма да мога да отделям достатъчно време на децата поне в този момент. Затова и все още нямам."
Дали новината за бременността на Хиска ще накара Рафа по-скоро да окачи ракетата на пирона, тепърва ще видим.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама